Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

LNBM - Etapa a VIII-a - MVP: Dragan Zekovic

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.12.2017

Etapa cu numărul 8 din Liga Națională de Baschet Masculin poate fi considerată fără probleme ca fiind una dintre cele mai spectaculoase de până acum, cu rezultate extrem de interesante, surprize și prestații individiuale de excepție. Pentru titlul de MVP lupta a fost de asemenea una foarte strânsă, cu 3 baschetbaliști în prim-plan și anume Dragan Zekovic de la Steaua, Mladen Jeremic de la Timișoara și Monyea Pratt de la Sibiu, iar după lungi parlamentări și analize, din punctul de vedere al TotalBaschet, MVP-ul etapei a 8-a este Dragan Zekovic

Echipa pivotului sârb, CSM Steaua EximBank București, a avut derby cu cei de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, pe care în cele din urmă a reușit să-i învingă la o diferență destul de clară, scor final 89-75. Acesta a fost primul succes al roș-albaștrilor în fața alb-negrilor după 8 meciuri consecutive câștigate de ardeleni, inclusiv cele 3 din finala stagiunii precedente, iar Zekovic a fost decisiv pentru trupa lui Jukka Toijala. 

Strict din punct de vedere statistic, sportivul care evoluează pe pozițiile 4-5 la Steaua a avut o seară excepțională în fața campionilor en-titre. Zekovic a început partida în garnitura de start, iar în doar 23 de minute petrecute pe parchet a reușit să-și treacă în cont 27 de puncte, 6 recuperări, 1 capac și o singură minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 27 de unități. De asemenea, Dragan Zekovic a avut procentaje destul de rar întâlnite pentru un jucător de talia lui cu 60% (3/5) din interiorul semicercului, 60% (6/10) la aruncările de 3 puncte, respectiv 100% (3/3) de la linia de libere. Toate aceste cifre ale sportivului, coroborate cu determinarea și precizia arătate pe parchet în fața unor adversari direcți de calibru precum Ousmane Barro și Adomas Drungilas, l-au propulsat pe Zekovic în postura de MVP al etapei. 

Următorul pe lista candidaților la titlul de cel mai bun jucător al etapei a fost „timișoreanul” Mladen Jeremic, care la rândul său a reușit o prestație impecabilă în fața unui nou adversar de calibru, CSM CSU Oradea, învinsă însă de Timișoara, chiar în „Antonio Alexe” cu 87-81. Comparativ cu Zekovic, Jeremic a avut mult mai mult timp la dispoziție pentru a strânge toate cifrele, având în cele 37 de minute jucate nu mai puțin de 30 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, dar și 5 mingi pierdute, totul pentru un coeficient la productivitate de 26 de unități. Sportivul de la Timișoara a fost într-adevăr superior lui Zekovic la capitolul procentaje, reușind să termine partida cu 71% (5/7) de la 2 puncte, 100% (5/5) de la 3 puncte și 63% (5/8) de la libere. 

Ultimul, dar nu cel din urmă de pe lista de nominalizați, americanul Monyea Pratt, de departe cel mai bun jucător al meciului câștigat de CSU Sibiu, scor final 108-90, în fața celor de la SCM U Craiova. În 34 de minute jucate, elevul lui Dan Fleșeriu a contabilizat 23 de puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive, o intercepție și 3 mingi pierdute, totul pentru un indice la eficiență de 31 de unități. Din punct de vedere al procentajelor, Pratt a încheiat jocul cu 100% (8/8) din interiorul semicercului, 25% (1/4) de la mare distanță și 67% (4/6) din dreptul liniei de fault. 

Primul care a căzut de pe lista nominalizaților a fost americanul de la Sibiu, care în ciuda unor cifre impresionante, a întâlnit un adversar relativ mai ușor, pe care echipa sa l-a învins fără drept de apel. Lupta a rămas astfel între cei doi conaționali sârbi, Zekovic și Jeremic, iar chiar dacă cifrele lor au fost destul de apropiate, în cele din urmă am înclinat balanța în favoarea sportivului legitimat la Steaua. De ce? Roș-albaștrii au întâlnit o echipă pe val, campioana țării și singura reprezentantă a României rămasă în Europa, echipă care înaintea meciului se clasa pe primul loc și era dornică și motivată să mențină acest ritm. Mai mult de atât, Steaua avea în fața Clujului 8 înfrângeri la rând, iar Dragan Zekovic a fost decisiv pentru echipa lui într-un astfel de meci, în care și-a purtat colegii spre victorie, și a anihilat jucători de anvergura lui Barro, Drungilas sau Torok. Într-adevăr, și Jeremic și-a purtat echipa spre victorie pe un teren pe care se câștigă foarte greu, pe terenul unei foste campioane, însă în același timp pe terenul unei formații care în prezent este în derivă, fiind doar pe locul 7 în clasament și cu probleme destul de serioase în sânul echipei, lucru recunoscut chiar și de către antrenorul Cristian Achim. 

De asemenea, dată fiind situația și echilibrul dintre cei doi jucători, v-am întrebat și pe dumneavoastră, cititori TotalBaschet și iubitori ai fenomenului, prin intermediul paginii noastre de Facebook, cine credeți că ar merita titlul de MVP al acestei etape. 15 dintre voturile exprimate de dumnevoastră s-au dus către Zekovic, în timp ce 13 au revenit lui Jeremic. 

*Foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!