Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

La mulți ani, Porter Troupe și Titus Nicoară!

Eduard Popa

Eduard Popa
25.03.2018

porter troupe titus nicoara bcm u pitesti

Baschetul românesc sărbătorește astăzi, 25 martie, doi dintre cei mai importanți jucători din Liga Națională din ultimii ani: Porter Troupe și Titus Nicoară.

Troupe a jucat în 8 din ultimii 10 ani în prima ligă din România, pentru Energia Rovinari/Târgu-Jiu, Steaua CSM Eximbank și, în stagiunea actuală, pentru BCM U Pitești. Porter a câștigat alături de Energia o Cupă a României, în sezonul 2013/2014 și a reușit să termine pe locul al treilea în EuroChallenge în sezonul 2014/2015.

Baschetbalistul american a adunat în carieră 231 de meciuri în Liga Națională, cu medii de 14 puncte, 3,4 recuperări și 3,2 pase decisive pe întâlnire. El are în total 476 de coșuri de 3 puncte, cu procentaje de 51% de la 2 puncte, 40,2% de la 3 puncte și 83% la aruncările libere.

În ciuda faptului că a ajuns la 35 de ani, jocul lui Troupe nu îi trădează în niciun fel vârsta. Prestațiile sale spectaculoase din acest sezon l-au propulsat la medii de 16 puncte, 4,3 pase decisive și 2,6 recuperări, cu 48,1% de la 3 puncte, 55,7% de la 2 puncte și 90,4% de la libere, în 21 de partide pentru BCM U Pitești, echipă calificată în Top 6 LNBM.

O mărturie în acest sens stă prestația sa din partida cu Timba în care Troupe a reușit să marcheze 9 coșuri de 3 puncte!

De altfel americanul a vorbit despre prestația sa pe contul de instagram, acolo unde a glumit cu fostul jucător al celor de la BC Mureș, veteranul Alhaji Mohammed (37 de ani) și cu fostul coleg de la Energia Rovinari, Giordan Watson:

Porter Troupe împarte ziua de naștere cu fostul său coechipier de la Steaua CSM, dar și actual coechipier la Pitești, Titus Nicoară. Internaționalul român împlinește astăzi 30 de ani.

Fost component al naționalei U18 care a obținut în 2006 promovarea în Divizia A, Titus Nicoară a fost una dintre prezențele constante în naționala României în ultimii ani. Nicoară are la rândul său două Cupe ale României câștigate alături de Gaz Metan Mediaș, în sezoanele 2010/2011 și 2012/2013.   

Pe lângă Mediaș, el a mai jucat în țară la CSM CSU Oradea, unde și-a făcut și junioratul, și Steaua CSM Eximbank. Titus a adunat în total 320 de meciuri în LNBM, cu medii de 12,1 puncte și 7,3 recuperări. Chiar dacă e undersized pentru poziția 4 (2m02) și nu dispune de o aruncare de 3 puncte constantă (doar 83 de coșuri de 3 puncte înscrise în Liga Națională, cu un procentaj de 26,8%), Nicoară compensează prin inteligență în joc, un arsenal de mișcări atipice pentru un big man în jurul inelului și un motor foarte bun, grație căruia în acest sezon, de exemplu, are 8,3 recuperări pe meci, cu 2,8 ofensive.

Titus și Porter, alături de un alt veteran, Andriy Agafonov, sunt principalele argumente pentru care BCM U Pitești speră la un sezon cât mai lung în playoff-ul LNBM.

La mulți ani, Porter Troupe și Titus Nicoară!

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!