Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Lamont Mack continuă la Energia Târgu Jiu

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.08.2015

După ce a încetat colaborarea cu baschetbalistul ceh Michal Kremen, oltenii de la CS Energia Târgu Jiu au anunțat că americanul Lamont Mack va juca în Gorj și în sezonul competițional 2015-2016. 

Mack a ajuns la Târgu Jiu la finalul lunii februarie a anului curent, reușind să cucerească în stagiunea precedentă alături de Energia două medalii de bronz, atât în LNBM, cât și în FIBA EuroChallenge. La nivel de campionat, sportivul originar din Statele Unite a strâns 15 jocuri în echipamentul gorjenilor, timp în care a acumulat medii de 8.1 puncte, 3.9 recuperări, 0.9 pase decisive, 0.4 intercepții, 1.8 mingi pierdute și 6.6 la eficiență. De cealaltă parte, în EuroChallenge a jucat 5 partide, având în medie 9.4 puncte, 3.2 recuperări și 1.4 assist-uri. 

Lamont Mack are 28 de ani, este o extremă de forță, care măsoară 2.01 metri și cântărește 104 kg. În stagiunea 2013-2014 a evoluat în Argentina la Club La Unión, iar înainte de aventura sud-americană a jucat în Spania la CB Valladolid, acolo unde a avut medii de 8.7 puncte și 2.6 recuperări. Pe parcursul carierei sale, Lamont a mai trecut prin curtea unor formații precum AEK Atena (Grecia), Lukoil Academic Sofia (Bulgaria), Scavolini Pesaro (Italia), S.OLIVER Baskets Wuerzburg (Germania), Korihait (Finlanda), iar mai apoi a urmat transferul în Spania. 

Interesant este faptul că Mack a ajuns prima dată la Târgu Jiu pentru a acoperi breșele cauzate de accidentările repetate ale cehului Michal Kremen, iar de această dată americanul îl înlocuiește definitiv pe jucătorul european. 

*Foto: Elio Castoria (fibaeurope.com)

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Vs Kremen
    Mie îmi place mai mult decât Kremen, nu stiu cei din Tg Jiu care i au urmărit meci de meci ce părere au

    cu 8 ani în urmă (25.08.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      vs
      Sunt jucatori de profiluri diferite.Oricum,este interesant ce ne propune cipriotul in acest sezon,ca si cazul Sibiului dealtminteri.

      cu 8 ani în urmă (25.08.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    Re
    Da, așa este, tocmai de asta îmi place mai mult, Mack joacă bine la interior chiar daca este undesize si trage si de afară, nu la fel de bine ca Kremen dar ok, important la un 4 in baschetul modern.
    In alta ordine de idei ce ne propune cipriotul este sub anul trecut.

    cu 8 ani în urmă (25.08.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!