Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Leo de Maio: „Vrem o calificare în cupele europene, e dorința noastră”

Dan Oancia

Dan Oancia
11.07.2014

După campania fructuoasă de transferuri avută în această vară, încheiată cu aducerea de la Concordia Chiajna a ex-timișoreanului Bogdan Stăncuț, care a evoluat pentru Elba în perioada 2007-2009, BC Timișoara speră ca la finalul ediției de campionat 2014-2014 să ocupe o poziție care îi poate duce în cupele europene.

Echipa timișoreană a transferat în această perioadă nu mai puțin de opt jucători, cinci dintre ei fiind străini, iar „leii din Banat” speră să nu mai repete sezonul dezamăgitor pe care l-au făcut în anul competițional precedent. Printre cei opt jucători se numără bosniacul Dalibor Persic, canadianul Jahenns Manigat, sârbii Milos Pesic și Vladimir Tica, americanul Kelvin Lewis, împreună cu Octavian Boian și Bogdan Stăncuț din România.

Pe lângă jucătorul venit de la Concordia Chiajna, Bogdan Stăncuț, alții doi dintre cei transferați se află în fața unei reveniri la clubul alb-violet: Pesic a jucat mulți ani aici și cred că se va integra rapid. Știe ce se vrea la Timișoara. Popescu a fost în urmă cu un an. Cunoaște de asemenea așteptările clubului și publicului. Stăncuț a jucat mai demult, vine cu un plus de maturitate față de perioada aceea”, a spus Leo de Maio, managerul general al clubului BC Timișoara, pentru SPORT9.ro.

De asemenea, De Maio s-a arătat foarte mulțumit de campania de achiziții reușită și crede că de acum trebuie ca antrenorul să își intre în rol: Sunt foarte mulțumit, dar cel care trebuie să fie e antrenorul. Toate mutările au fost la cererea lui. Sper că lucrurile sunt în regulă. Sunt jucători cu multe meciuri în Liga Națională, cu trofee câștigate. Vom avea o echipă experimentată. Rămâne munca antrenorului de a crea o chimie la echipă”.

Chiar dacă oficial obiectivul echipei din Timișoara va fi anunțat în data prezentării lotului, 3 august, Leo de Maio a ținut să menționeze încă de pe acum așteptările pe care le au în vizor: Vrem o calificare în cupele europene, e dorința noastră… Nu contează altceva în campionatele sportive din România”.

Pe lângă mutările care au fost făcute la nivelul primei echipe a BCT-ului, pe Bega se anunță încă o revenire importantă, cea a pivotului Dan Păltinișanu, ca antrenor al noii Academii de Baschet a BC Timișoara. ”Deocamdată lucrurile nu sunt bătute în cuie. Va fi decizia sa, nu s-a hotărât încă în privința retragerii. Nu e ușor să o faci după atâția ani în care te-ai dedica baschetului. În momentul în care se hotărâște e binevenit. Oricând se va găsi loc pentru el în organigrama clubului”, și-a încheiat discursul Leo de Maio, pentru SPORT9.ro.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!