Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Lia Galdeira a plecat de la Politehnica Național Iași

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.12.2016

Foto: Ender

Problemele financiare de la Politehnica Național Iași își fac simțite efectele. Deși se află în luna decembrie, sportivele și antrenorul grupării au fost plătite pentru o singură lună de activitate. În aceste condiții, Lia Galdeira a decis să se despartă de gruparea din Copou. Cele două părți au ajuns la o înțelegere amiabilă, iar sportiva ce a evoluat stagiunea trecută în WNBA pentru Washington Mystics a părăsit săptămâna aceasta țara. 

Ușor-ușor, Lia s-a acomodat cu echipa și cu Iașiul și ne-a dat de înțeles că i-a plăcut aici și că ia în calcul o posibilă revenire dacă vor fi rezolvate problemele de ordin financiar - a declarat Sorana Gavrilescu-Nănescu pentru ziarulevenimentul.ro

Prezentată drept o piesă de bază în angrenajul lui Ioannis Tsirogiannis, extrema americană este prima jucătoare ce se desparte de Politehnica Național Iași cu toate că a beneficiat de condiții preferențiale. În maioul Politehnicii Iași, Galdeira a înscris 154 de puncte în șapte jocuri pentru o medie de 22 de puncte per meci, fiind prima la capitolul statistic „puncte per meci”.

O altă sportivă aflată pe picior de plecare este Dominique Mosley. Pivotul ce măsoară 1,82m nu se mai antrenează de câteva săptămâni așteptând să fie plătită. Chiar și așa, sportiva bifează confruntări oficiale în detrimentul sportivelor ce se pregătesc zilnic cu echipa având procentaje la aruncările de 2 puncte, în ultimele patru meciuri, de 18%, 11%, 33% și 25%. 

Actualmente Politehnica Național Iași se află pe ultimul loc în LNBF cu o victorie în 10 meciuri susținute.

„Uşor-uşor, Lia s-a acomodat cu echipa şi cu Iaşul şi ne-a dat de înţeles că i-a plăcut aici şi că ia în calcul o posibilă revenire dacă vor fi rezolvate problemele de ordin financiar”, a declarat Sorana Gavrilescu-Nănescu.
1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Ăsta e cumva articol scris la comanda Poli Iași? Păi cum să se antreneze Mosley pe burta goală? Când vor înțelege alde Cosoi sau alți corifei gen Duma de la Alba Iulia că un contract nu e o hârtie moale pentru trebuințe în zone rușinoase ale corpului? Dobitocu' de Cosoi voia să facă o contestație săptămână trecută pentru o eroare de statistică pentru care ar fi plătit 1000 lei da' nu dă lefurile jucătoarelor! Iar acum au început dezertările și sunt mirați de ce se întâmplă asta! Sportivul nu e sclav, e angajat.

    cu 7 ani în urmă (04.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!