Stiri Liga I Feminin

Liga 1 feminin. CSM Târgoviște câștigă turneul de promovare după prelungiri cu Phoenix Constanța

Andreea Vlase

Andreea Vlase
27.05.2018

CSM Târgoviște a câștigat turneul de promovare al Ligii 1 după ce s-a impus în toate cele trei partide. Teoretic primele două ar fi trebuit să promoveze, dar se schimbă sistemul LNBF de la anul. Clasamentul final al acestui turneu va conta în cazul în care trebuie completată grupa A, unde au dreptul să joace primele 8 clasate din LNBF de anul acesta, dacă îndeplinesc condițiile de validare.

După primele două zile ale competiției, CS Municipal Târgoviște și CS Phoenix Constanța erau la egalitate de puncte, cu 2 victorii din 2. Dâmbovițencele au câștigat cu 70-55 partida cu CS Rapid București și cu 74-66 în fața Universității CSM Oradea. Constănțencele veneau după 58-53 cu formația din Oradea și 74-64 cu Rapid.

CSM Târgoviște și Rapid București puteau participa în Liga Națională și în acest sezon. Dâmbovițencele au preferat Liga 1 din cauza restricțiilor de transferuri, iar bucureștencele, din motive financiare.

Ziua a treia a fost deschisă de partida dintre CS Rapid București și Universitatea CSM Oradea. Scorul a fost 47-56 (14-18, 17-11, 10-17, 6-10). Orădeanca Kaila Mobley a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte. A reușit al 3-lea double-double la turneu, cu 24 de recuperări. Și Nicoleta Mititelu a încheiat în double-double pentru bihorence, cu 10 puncte și 12 recuperări. Florina Stănici (Diaconu) și Ana Cuatu au fost cele mai bune marcatoare ale feroviarelor, cu 16 și 13 puncte.

Turneul a fost încheiat de duelul dintre CSM Târgoviște și CS Phoenix Constanța. Cele două echipe și-au împărțit victoriile în prima fază a Ligii 1 și au oferit o partidă cu multe răsturnări la sala Sporturilor. Gazdele s-au impus cu 71-68 (14-22, 21-10, 17-10, 9-19, 10-7). CSM a condus cu 7 puncte în startul sfertului patru, dar oaspetele au egalat la 56. Finalul timpului regulamentar a fost strâns, cu ratări de la linia de fault. Douglas a egalat la 61 când mai erau 8 secunde, dar a ratat a doua liberă și victoria.  Fosta campioană a gestionat mai bine prelungirile și s-a impus la final cu trei puncte.

Shanita Arnold a fost coșghetera partidei, cu 25 de puncte. Nicoleta Ghiță a reușit un double-double pentru câștigătoare, cu 14 puncte și 10 recuperări, iar Carla Popescu a contribuit cu 12 puncte. Veterana Larisa Toma a fost aproape de double-double, cu 9 puncte și 11 recuperări. Jessany Williams a fost cea mai bună jucătoare de la vizitatoare, în double-double cu 20 de puncte și 25 de recuperări. Au urmat-o Chelsea Douglas (integralistă) și Selena Kirberg, cu 18 și 10 puncte.

Clasamentul turneului de promovare:

1

CSM Târgoviște

+26

3/0

6 puncte

2

CS Phoenix Constanța

+12

2/1

5 puncte

3

Universitatea CSM Oradea

-4

1/2

4 puncte

4

CS Rapid București

-34

0/3

3 puncte

Conform regulamentului, primele două clasate ar fi trebuit să promoveze în Liga Națională. Dar în această săptămână s-a votat trecerea la noul sistem competițional, cu comasarea primelor două eșaloane, astfel că toate cele patru echipe vor participa în Liga Națională în sezonul viitor.

În prima fază toate cele patru formații ar trebui să participe în grupa B, dacă echipele din față îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru grupa A. În cazul în care mai mult de o formație din cele 8 care sunt pe locurile pentru grupa A, ordinea finală de la turneul de promovare va fi importantă. Rămâne de văzut care va fi componența finală a grupelor din prima fază, în funcție de câte chipe se vor înscrie și cum se încadrează la acele criterii.

*foto: facebook CSM Targoviste

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!