Stiri Liga I Masculin

Liga I: ACS Târgu Jiu, înfrângere la Timișoara cu satelitul lui BC SCM

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.11.2017

BC SCM 2 Timișoara și nou-înființata ACS Târgu Jiu s-au întâlnit luni seara la sala Constantin Jude într-un meci din etapa a 4-a a Ligii 1. Gazdele s-au impus cu 79-68, pe sferturi: 17-7, 22-22, 25-18 și 15-21.

Radenko Toroman conduce satelitul „leilor” și a început partida cu Pop, Milencovici, Ursan, Penciu și Kelemen. Laurențiu Răuț, antrenorul de la ACS Târgu Jiu, i-a trimis în formula de start pe Bratoloveanu, Roșu, Balașoiu, Dimitrijevic și Lungescu. De menționat că oaspeții au pierdut, după turneul de U18, câțiva jucători pentru acest meci.

Oaspeții au condus doar cu două puncte, în startul partidei, iar „leii mici” au preluat conducerea și s-au distanțat până la 17-7 la prima pauză. Ecartul s-a menținut și la jumătatea partidei. Diferența a crescut cu alte 7 puncte în a treia perioadă de joc, iar timișorenii au avut un avans maxim de 22 de puncte la 77-55. Jucătorii în albastru au avut și câteva discuții pe parchet, cu reproșuri. Pe final Toroman a dat minute tuturor jucătorilor de pe bancă, iar oaspeții au redus diferența. S-a încheiat 79-68 și satelitul alb-violet ajunge la un bilanț de 2 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce nou-înființata ACS Târgu Jiu are o victorie și 3 înfrângeri.

Mihai Ursan a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte, fiind în double-double cu 12 recuperări. La gazde s-au mai remarcat: Pop 13 puncte (8 assist-uri), Milencovici 12 puncte (9 pase decisive), Mocrițchi 12 puncte (3x3), Kelemen 12 puncte. Adrian Roșu a fost cel mai bun om al oaspeților, cu 21 de puncte și 15 recuperări. L-a urmat Bratoloveanu cu 12 puncte. Gazdele au înscris 23 de puncte pe contraatac.

BC SCM 2 Timișoara a trecut peste satelitul concitadinei Timba, care nu a jucat în etapa asta, dar probabil cele două echipe vor merge împreună în faza următoare a echipelor secunde.

ACS Târgu Jiu a pierdut teren față de celelalte două cluburi de sine stătătoare din grupa 1, care au 3 victorii. Primele două echipe cu drept de promovare urcă în faza semifinală. Oltenii au mulți jucători sub 18 ani în lot, astfel că încearcă să construiască pentru a readuce orașul Târgu Jiu pe harta primului eșalon, de unde a dispărut după destrămarea Energiei. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!