Stiri Liga I Masculin

Liga1M - U Cluj câștigă și își menține șansele de calificare

Dan Oancia

Dan Oancia
31.05.2014

Turneu Final Liga I

60 - 65

14-17, 15-16, 17-21, 14-11

  Fișa meciului

Dacă în prima partidă din cadrul Turneului Final al Ligii I de baschet masculin Miercurea Ciuc a reuşit să o învingă pe Rapid Bucureşti, începând cu dreptul astfel patrulaterul de la Cluj, astăzi lucrurile nu au mai stat la fel de bine pentru "ciucani". Interesant este faptul că același rezultat care s-a înregistrat ieri contra giuleștenilor, 65-60, a devenit o specialitate pentru Miercurea Ciuc, indiferent dacă este în favoarea lor sau nu. Contra gazdei de la "U" a fost același scor, doar că alb-negrii au fost câștigători.

Universitatea Cluj a reușit să se revanșeze după înfrângerea din prima zi contra Științei București, păstrând astfel șanse pentru calificarea mult dorită. Amfitrionii au început mai bine partida, dictând ritmul acesteia, chiar dacă nu au reușit să se distanțeze concludent. Cel mai bun marcator de la învingătorii de astăzi a fost Racovițan, cu 16 reușite, în timp ce Berean și-a trecut în cont 7 pase decisive.

Miercurcea Ciuc a ținut să păstreze tradiția primului joc, și a utilizat tot același număr mic de jucători, doar șase. În formația de start au fost introduși Borsa, Faur, Dogaru, Vita, Boian, urmând ca pe parcurs să intre doar Corneanu. Cel mai bun marcator al partidei a fost Borsa, cu 21 de puncte, având un procentaj de 60% (9/15), la două puncte, și nereușind niciun coș de trei. Tot Ciucul a dat cel mai bun jucător la capitolul recuperări, același omnipezent jucător Borsa având nu mai puțin de 15! Probabil că și cel mai bun jucător al partidei, chiar dacă echipa sa nu a reușit să câștige. Interesant este că Faur a reușit să termine jocul cu un procentaj de 100% (2/2), de la linia de trei puncte, cumulând 12 puncte.

În urma rezultatelor înregistrate astăzi în cadrul Turneului Final al Ligii I de baschet masculin, toate cele patru echipe prezente la Cluj păstrează șanse de calificare, chiar dacă Știința București, echipa condusă de Hartman, este calificată în cea mai mare proporție cu două victorii din tot atâtea jocuri.

Mâine se vor disputa meciurile dintre BC Miercurea Ciuc și Știința București, iar "U" Cluj o va întâlni pe Rapid București.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!