Stiri Liga I Masculin

Liga1M. Vasilescu şi Santana, principalii remarcaţi ai Ştiinţei Bucureşti în duelul cu Miercurea Ciuc

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.06.2014

CSU Ştiinţa Bucureşti şi-a asigurat prezenţa pe prima scenă a baschetului masculin românesc în ediţia 2014-2015 după ce la Turneul Final al Ligii I organizat la Cluj-Napoca au terminat cu 3 victorii din tot atâtea meciuri jucate. În ultima zi a turneului, elevii lui Sorin Hartman au învins BC PH Miercurea Ciuc cu 63-49, succes la care Grigore Vasilescu şi Angel Santana (Foto) au avut o contribuţie semnificativă.

Ambii baschetbalişti au început partida din postura de titulari, Vasilescu fiind prezent pe parchet preţ de 38:31 minute, în timp ce Santana a jucat 37:52 minute. Din totalul de 63 de puncte marcate de Ştiinţa, cei doi au contribuit în total cu 33, iar din totalul de 67 de unităţi la eficienţă, cei doi au avut împreună 30.

Vasilescu a terminat partida în double-double cu 15 puncte şi 11 recuperări, cifre la care a adăugat şi 2 pase decisive, o intercepţie şi 2 mingi pierdute, totul pentru 19 unităţi la productvitate. Din punct de vedere al procentajelor, acesta a terminat cu 50% (4/8) din interiorul semicercului, 50% (1/2) de la 3 puncte, respectiv 57% (4/7) din dreptul liniei de fault.

De cealaltă parte, veteranul Angel Santana a încheiat jocul cu 18 puncte puse pe tabelă, având procentaje de 38% (3/8) de la 2 puncte, 27% (3/11) de la mare distanţă, în timp ce de la libere a avut 100% (3/3). De asemenea, jucătorul a mai contribuit cu 4 recuperări, 3 pase decisive şi o minge pierdută. În urma acestor cifre, Santana a acumulat 11 unităţi la capitolul eficienţă.

Un alt jucător care a avut o prestaţie bună, terminând meciul cu peste 10 unităţi la eficienţă, a fost Iulian Corneanu, cu 8 puncte, 8 recuperări şi 12 la productivitate.  

*Foto: stiintabucuresti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!