Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Liviu Țîrcă (președintele CS Energia Rovinari):"Sper ca antrenorul să facă echipa să joace un baschet mai eficient"

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
05.01.2013

Energia Rovinari are așteptări mari în ceea ce privește returul de campionat, fapt ce se reflectă în schimbările pe care formația gorjană le-a efectuat în această pauză competițională. Astfel, conducerea a decis că cei trei Robert Giles, Darko Vujajic, respectiv Stefan Atanakovic să se despartă de gruparea din Tg-Jiu, aceștia fiind înlocuiți de alți trei stranieri urmând în ordine: Jay Wisseh, Joseph Kennerly și Milan Janjusevic.    

Despre mutările în cadrul lotului gorjan, a vorbit în exclusivitate pentru site-ul TotalBaschet și președintele clubului Energia Rovinari, Liviu Țîrcă, acesta menționând mai multe aspecte privind starea actuală a echipei.   

Energia este una dintre echipele cu cele mai mari schimbări în această pauză competițională. Să înțelegem că aceste înlocuiri au survenit în urmă unei analize a parcursului acestui tur ce v-a nemulțumit?    

Desigur că schimbările din lotul Energiei au fost făcute după analiză meciurilor disputate în turul de campionat. Jocul echipei nu a convins în turul campionatului și am decis împreună cu președintele secției(n.r. Dan Cumpănașu) și cu antrenorul să schimbăm câțiva jucători.    

Ce v-a determinat să faceți aceste schimbări? Jocul individual al celor trei, Robert Giles, Darko Vujajic, respectiv Stefan Atanakovic sau integrarea lor în jocul de echipă?  

Integrarea în echipă a fost factorul principal al schimbărilor produse, dar nici jocul individual al celor trei jucători nu a convins.    

În urmă clasării pe locul 9 a echipei și având în vedere că Energia se află în acest moment în afara play-off-ului, ce obiectiv ați impus echipei și implicit antrenorului? 

Obiectivul echipei rămâne același că la începutul campionatului: accederea în play-off.    

Care este starea lotului la momentul actual și cât de clară e situația noilor veniți?  

În acest moment, în lotul Energiei au fost aduși cu contracte semnate Jay Wisseh, Milan Janjusevic și Joseph Kennerly. Pentru Janusevic și Kennerly au fost solicitate cărțile verzi, iar pentru Wisseh așteptăm întoarcerea în țara a domnului Vulc pentru a clarifica anumite aspecte din contractul pe care jucătorul l-a avut cu CSU Sibiu.    

Credeți că prin aducerea noilor jucători, șansele Energiei la play-off au crescut?  

Consider că șansele au crescut, doar pentru asta am făcut aceste schimbări! Sper că cei trei noi jucători să se integreze cât mai repede în jocul echipei. Sper că echipa să accepte ajutorul celor trei și mai sper că antrenorul să facă echipa să joace un baschet mai eficient și de ce nu, mai spectaculos.     

În cazul în care echipă nu va accede în play-off, care este strategia pentru pe termen mediu și lung?  

Îmi este greu să fac o strategie pe termen mediu pentru echipa de baschet. Clubul nu are numai echipă de baschet, ci și de handbal. Strategia pe termen lung este menținerea sportului de echipă gorjean în ligile naționale atât în cea de baschet, cât și în cea de handbal. Ca parte a strategiei pe termen lung este și atragerea publicului la sala de sport, crearea unei culturi sportive în rândul publicului. Dacă la vară vom avea mai mulți tineri pe terenurile de sport, atunci putem spune că suntem pe drumul cel bun!

Energia Rovinari ocupă la momentul dat locul 9 în ierarhia generală, deținând un bilanț de 8 victorii și 7 eșecuri. Rămâne însă de văzut cum se va descurca in returul campionatului având în vedere obiectivul propus, contra-candidatele la play-off și "nebunia generală" instalată în campionatul intern de la începutul stagiunii. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!