Stiri

Louis Darby: „Îmi doream foarte mult să îmi închei cariera cu o performanță notabilă”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.04.2015

Baschetbalistul american Louis Darby, component al formației CS Energia Târgu Jiu, este unul dintre cei mai vechi, respectați și spectaculoși jucători străini care activează sau au activat în Liga Națională de Baschet Masculin din România. La revenirea din Turcia, acolo unde Energia a obținut medalia de bronz la Final Four-ul EuroChallenge, Darby a făcut o declarație interesantă în care a dat de înțeles că dorește să se retragă din activitatea de jucător profesionist. 

Cred că a fost ultimul meu meci într-o competiție europeană. Am avut parte de multe accidentări și îmi doream foarte mult să îmi închei cariera cu o performanță notabilă”, a subliniat Louis Darby Jr., conform site-ului oficial al clubului din Târgu Jiu. 

Într-adevăr, elevul lui Antonis Constantinides a avut probleme medicale și în actuala stagiune, ratând mai multe jocuri atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. În sezonul regulat din LNBN, Darby a ratat 5 meciuri la rând din cauza unei accidentări, în timp ce în FIBA EuroChallenge a lipsit de 3 ori de pe parchet. 

Extrema originară din Statele Unite are 7 sezoane la activ în România inclusiv cu cel actual, timp în care a îmbrăcat echipamentul formațiilor din Târgu Jiu, respectiv Pitești. Darby a bifat 177 de prezențe în primul eșalon din țara noastră, totalizând cifre de 3.042 puncte marcate, 932 recuperări, 533 pase decisive, 235 intercepții, 57 capace, 421 mingi pierdute și 3.379 la eficiență, totul în peste 5.700 de minute jucate. 

Sportivul de 31 de ani are în palmares o Cupă a României cu Energia Târgu Jiu, respectiv medalia de bronz la finele sezonului 2014-2015 din FIBA EuroChallenge. Darby a spus câteva cuvinte și despre aventura europeană din acest an. 

„Locul 3 nu este ceea ce ne doream cu adevărat, dar este mai bine decât să ajungi în Final 4 și să nu câștigi niciun meci. Oricum, în final, nimeni nu se aștepta să terminăm pe locul 3 în această ediție de EuroChallenge, unde au luat startul 32 de echipe. Am dovedit ceva, am bătut o echipă foarte puternică din Germania, care se clasează în momentul de față pe locul 6 în campionatul intern și cred că este o performanță mare.

A fost o experiență placută pentru mine. Nu am fost niciodată în Turcia, nu am jucat niciodată împotriva unei echipe nemtești sau a unei echipe din Turcia, așa că am fost foarte nerăbdator chiar să particip aici. Din punct de vedere profesional este sala cu cei mai mulți fani în care am jucat, au facut o atmosfera superbă și o propagandă bună baschetului”, a completat Louis. 

Sezonul competițional 2014-2015 nu s-a terminat însă pentru Energia Târgu Jiu, Louis Darby și compania. Băieții pregătiți de Antonis Constantinides încep miercuri și lupta cu CSU Asesoft Ploiești pentru accederea în finala campionatului intern. Energia și Asesoft se vor lupta pe sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, iar primele două confruntări sunt programate miercuri și joi în Sala Olimpia din Ploiești.

*Foto: Elio Castoria (fibaeurope.com)

5 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu fan_baschet :

    ce pierdere!!!
    mare pierdere pt Energia daca intr-adevar Louis va pleca si se va retrage! Zvonuri despre retragerea lui au mai fost dar pana acum el n-a spus-o asa cu subiect si predicat! Mare pacat! Multumim Louis Darby! Tg Jiu-ul iti va fi mereu recunoscator!

    cu 9 ani în urmă (28.04.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    chiar ca nasol daca se retrage...

    cu 9 ani în urmă (28.04.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    Darby
    este unul din cei mai buni jucatori care au activat in ultimii ani in campionatul Romaniei. Daca se va retrage, si dupa cum a lasat sa se inteleaga asa va face, va fi o pierdere mare pentru spectacolul baschetbalistic din LN. Pacat.

    cu 9 ani în urmă (28.04.2015) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    retragere
    Din fericire ne-am putut bucura inca un sezon de spectacolul oferit de Louis,chiar daca problemele medicale nu i-au permis sa evolueze la fel ca in anii trecuti. Scriu din fericire,pentru ca unii il voiau "retras" inca de anul trecut pentru ca:"nu se poate face performanta cu Darby".Ma bucur ca cei care s-au retras au fost ei si ca realitatea a venit in sprijinul suporterilor "sentimentali si nepriceputi", contrazicandu-i. Eu unul as vrea ca Louis sa mai joace pentru ca sunt inca multi copii din Tg-Jiu care se apuca de baschet sau vin la sala datorita lui. Evident,specialistii de care orasul lui Brancusi si tara aceasta nu duc lipsa, vor reveni cu argumentele lor (de specialisti),dar LOUIS DARBY merita,pentru tot ce a facut pentru Energia si pentru orasul Tg-Jiu,respectul si aprecierea intregii comunitati baschetbalistice locale.

    cu 9 ani în urmă (28.04.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Louis Darby
    E optiunea lui. Dar as vrea sa cred ca inca se mai gandeste. Mi-as dori sa ramana activ, a ajuns la o experienta si o maturitate optima. Iar varsta nu prea arata a retragere...Mai gandeste-te, Louis...si Tyron Mitchell a renuntat o perioada, iar revenirea nu i-a fost de bun augur. Mai gandeste-te...

    cu 9 ani în urmă (28.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!