Stiri Liga I Masculin

Lupta pentru promovare se desfăşoară la Cluj-Napoca

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.05.2014

Cluj-Napoca este gazda turneului final de promovare al Ligii I la baschet masculin. Timp de trei zile, de vineri şi până duminică, la Sala Sporturilor Horia Demian, patru echipe se vor lupta pentru două locuri ce asigură participarea în Liga Naţională de Baschet masculin, ediţia 2014-2015. Este vorba de CSU Ştiinţa Bucureşti, BC PH Miercurea Ciuc, CS Rapid Bucureşti şi gazdele Universitatea Cluj-Napoca. Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare.

Turneul se anunţă a fi unui extrem de echilibrat, toate formaţiile dispunând de şanse reale la calificare. Este momentul în care rezultatele din fazele anterioare nu mai au nicio relevanţă, totul depinzând de forma pe care echipele o vor arăta în cele trei zile de întreceri.

Teoretic grupările neînvinse în faza semifinală, Universitatea Cluj-Napoca şi CSU Ştiinţa Bucureşti, pornesc cu prima şansă, însă nu ar fi pentru prima dată când calculele hârtiei nu se respectă, cel mai elocvent exemplu venind din sezonul 2011-2012 atunci când Steaua Bucureşti a pierdut toate jocurile deşi pornea cu statutul de favorită la calificare. 

În ceea ce priveşte celelalte două combatante, Rapid Bucureşti şi BC PH Miercurea Ciuc, statutul de echipă cotată cu şansa a doua ar putea să-i favorizeze, ciucanii împărţindu-şi victoriile, de-a lungul sezonului, cu gazdele din Cluj-Napoca.

Un alt aspect ce merită a fi menţionat este cel al poziţiei finale din clasament. Având în vedere situaţia financiară instabilă din LNBM, cu referire expresă la Farul Constanţa şi Concodria Chiajna, este foarte posibil ca gruparea clasată pe poziţia a 3-a să aibe şanse mari de a promova în prima ligă, astfel că şi lupta pentru locurile din clasament va fi una acerbă.

Programul turneului final este următorul:

Vineri - 30 mai

16:00 - CS Rapid Bucureşti vs. BC PH Miercurea Ciuc

18:00 - Universitatea Cluj-Napoca vs. CSU Ştiinţa Bucureşti

Sâmbătă - 31 mai

16:00 - CSU Ştiinţa Bucureşti vs. CS Rapid Bucureşti

18:00 - BC PH Miercurea Ciuc vs. Universitatea Cluj-Napoca

Duminică - 1 iunie 

19:00 - CS Rapid Bucureşti vs. Universitatea Cluj-Napoca

20:30 - CSU Ştiința Bucureşti vs. CS PH Miercurea Ciuc

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!