Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci deschis oricărui rezultat azi în Bănie între SCM U Craiova și BC Mureș

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.03.2017

SCM Universitatea Craiova și BC Mureș Târgu Mureș se întâlnesc azi într-un meci din cadrul etapei a 4-a din Grupa 7-10 a fazei secunde din sezonul regulat LNBM. Disputa va fi găzduită de Sala Polivalentă din Craiova cu începere de la ora 18:00, fiind transmisă în direct de DigiSport 4. 

Pentru ambele formații acest duel este unul extrem de important în ceea ce privește configurația finală înaintea demarării play-off-ului. Pe de o parte, gazdele din Bănie au nevoie de încă un succes pentru a rămâne în cursa pentru locul 8, în timp ce mureșenii cu o eventuală victorie în această seară și-ar asigura în proporții mari locul 7 la finele stagiunii regulate. În acest moment, Craiova este pe ultimul loc cu 6 victorii și 15 înfrângeri, dar cu un meci mai puțin disputat decât Dinamo și Galați, în timp ce Târgu Mureș este lider în Grupa 7-10, având 9 meciuri câștigate și 12 pierdute. 

Doljenii pornesc înaintea acestei confruntări cu un moral foarte bun, având două victorii succesive în această fază a competiției, 86-64 la Galați, respectiv 84-64 acasă cu Dinamo. De cealaltă parte, mureșenii suferă în prezent, pierzând ultimele două partide, în „Junglă” cu Dinamo, 71-85, respectiv în Sala Dunărea din Galați, 91-94. Craiova și Mureș au debutat în partea a doua a sezonului regulat cu un duel direct, atunci când „tigri” mureșeni s-au impus pe teren propriu la 8 puncte diferență, 85-77. De asemenea, adversarele de azi s-au întâlnit de două ori și în prima parte a sezonului regulat, fiind împărțite victoriile, fiecare câștigând în propriul fief, Craiova cu 91-72, respectiv Târgu Mureș cu 82-65. Mureșenii au un bilanț favorabil în fața Craiovei la general cu 20 de victorii, față de cele 9 ale acestora. 

Pentru Craiova situația este destul de clară, având un moral bun cu două victorii la rând și avantajul terenului propriu, trebuie să învingă azi pentru a rămâne în cursa pentru play-off. Mureșul trece printr-o perioadă de tranziție la nivel managerial, iar acest lucru se poate dovedi un plus pentru o victorie care le-ar asigura locul 7 înaintea debutului în play-off. Având în vedere rezultatele consemnate în acest sezon între cele două grupări alb-albastre, partida din această seară este una deschisă oricărui rezultat și cu șanse mari să fie decisă pe final în urma unui joc extrem de echilibrat. 

Meciul va fi arbitrat de o brigadă formată din Dragoș Nicolae, Dragoș Stan și Costin Bogdănescu, în timp ce comisar din partea FRB va fi Ion Olaru. 

*Foto: Toth Csaba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!