Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Meci dramatic în Trivale

Eduard Popa

Eduard Popa
07.02.2017

BCM U Piteşti a reuşit să câştige un duel extrem de spectaculos în compania celor de la SCM U Craiova. Elevii conduşi de Hristu Şapera s-au impus, după o repriză de prelungiri, cu scorul de 101-99.

Primul sfert al partidei a început sub semnul echilibrului. Niciuna dintre echipe nu a reuşit să se distanţeze la mai mult de 5 puncte (17-12 pentru Craiova), iar la finalul primelor 10 minute scorul indica 26-26. Egalitatea s-a menţinut până la mijlocul sfertului doi (36-36), dar finalul primei reprize a aparţinut craiovenilor. Americanii oltenilor au contribuit pe tabelă şi au dus Universitatea la 12 puncte la pauză (58-46), după coşul în ultima secundă marcat de Taylor.

Mai mult, oaspeţii au început în forţă şi sfertul trei şi au ajuns să conducă chiar şi cu 17 puncte (67-50). Dar piteştenii au încheiat sfertul cu un parţial de 15-6 şi graţie unui coş de 3 puncte marcat de Bogdan Stăncuţ au intrat în ultimul sfert la numai 8 puncte diferenţă (73-65).

Elevii lui Hristu Şapera au deschis şi sfertul patru cu un parţial de 10-2, graţie căruia au egalat la 75. Craiovenii au pus 5 puncte diferenţă, după un coş de 3 puncte al lui Hargrove (85-80), dar gazdele nu au vrut să renunţe la partidă. Kostoski, Hunter şi Marinov au adus piteştenii în avantaj (86-85). Fraseniuc a marcat doar o liberă pentru Craiova, egalând situaţia la 86, iar Marinov a ratat ocazia să câştige partida în timpul regulamentar.

Burlacu a deschis prelungirile cu un coş de 3 puncte, Marinov a egalat, apoi Gabric şi din nou Marinov au înscris să ducă Piteştiul la 5 puncte (94-89) . Hargrove a reuşit un coş de 3 (94-91), apoi după două libere ale lui Kostoski, Burlacu şi Hargrove au înscris fiecare câte un coş de 3 puncte să ducă Craiova în avantaj (98-96). Marinov şi-a continuat recitalul, cu încă o reuşită din spatele semicercului (99-98), Taylor a egalat de la nivelul liniei de fault, după ce a ratat prima liberă, iar cu 9 secunde rămase de jucat veteranul Adi Tudor a adus victoria piteştenilor, scor final 101-99.

Pavel Marinov a  fost cel mai important om al piteştenilor, cu 21 de puncte, Mladenovic a reuşit 20, Adi Tudor a înscris 14 puncte de pe bancă iar Kostoski a reuşit 13 puncte cu 8 pase decisive. De partea cealaltă Darius Hargrove a înscris 29 de puncte, Jamar Abrams a reuşit 16, iar Taylor a reuşit 14 puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive.

După această victorie piteştenii înregistrează un palmares de 10 victorii şi 7 înfrângeri şi se menţin pe locul 6 în clasamentul LNBM. De partea cealaltă SCM U Craiova rămâne doar pe locul 10, cu numai 4 victorii şi 13 înfrângeri. 

*Foto: BCM U Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrei.stf :

    meci
    A fost un meci extraordinar, dar din pacate pentru noi(Bc Mures) sansele de a intra in primele sase sunt foarte mici trebuie sa castigam la craiova si cu piestiul in ultima etapa la minim 14 puncte si Pitestiul sa piarda la Steaua.Pitestiul a meritat sa castige au fost foarte motivati in a doua repriza si in overtime,nu inteleg ce se intampla cu Craiova au un lot foarte bun,au fost foarte aproape in ultimele 3 meciuri sa castige dar cumva le lipseste liciditatea pe final,cred ca e si vina antrenorului,cu siguranta vom avea viata foarte grea la Craiova sambata.

    cu 7 ani în urmă (07.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!