Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Michalis Pelekanos este noul jucător al lui CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.07.2014

CSU Asesoft Ploiești a obținut semnătura baschetbalistului grec Michalis Pelekanos. Jucătorul în vârstă de 33 de ani a jucat în sezonul precedent în tricoul lui Aris Salonic, formație alături de care a ajuns în playoff-ul campionatului Greciei dar și în finala Cupei Greciei, acolo unde au fost învinși de Panathinaikos.

Michalis Pelekanos măsoară 1.98 metri și este o extremă cu foarte multă experiență. Grecul a jucat în cariera sa nu mai puțin de 105 de meciuri în Euroligă. El a reușit să cucerească cel mai important trofeu european în anul 2012 alături de Olympiacos. În acea stagiune, Pelekanos a jucat în 11 meciuri pentru formația din Pireu și a avut medii de 2.8 puncte și 1.8 recuperări.

În sezonul trecut, Pelekanos a jucat 27 de partide în campionatul Greciei pentru Aris. Acesta a avut medii de 12.2 puncte, 3.7 recuperări, 1.5 pase decisive și 1.3 intercepții. Indicele său de eficiență în întregul sezonul a fost de 10.6 unități.

Michalis Pelekanos are în CV-ul său echipe cu nume atât din Grecia cât și din Spania. Grecul și-a început cariera la Peristeri, echipa la care a evoluat până în 2004. Apoi a trecut pentru două sezoane la AEK Atena. Sezonul 2006/07, Pelekanos a jucat în tricoul lui Panellinios ca din sezonul următor să devină jucătorul lui Real Madrid. În 2008 revine în Grecia, la super forța Olympiacos, alături de care câștigă pe lângă o Euroliga și campionatul Greciei dar și cupa Greciei. Pelekanos a fost împrumutat între 2009 și 2012 la Maroussi. Aris Salonic este formația pentru care Michalis a evoluat în ultimul sezonul.

CSU Asesoft Ploiești parafează astfel cel de-al doilea transfer al verii, după ce sârbul Dragan Labovic a semnat cu formația prahoveană. Pe lângă cei doi nou veniți, Vladimir Arnautovic se mai poate baza în acest moment pe serviciile lui Gerald Lee și Levente Szijarto.

28 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Transfer
    Ii bai!!!

    cu 9 ani în urmă (13.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    @arm
    Nu-i bai , ii ghini , ghini, ghini di tat... LOL
    Mai nimic , o mica intarire acolo , ce-i rau ?
    Si mai sunt "mici" surprize ptr. opozantzi...
    Vorbim...

    cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      N-ai inteles nimic da nici nu ma chinui sa iti explic, oricum ar fi inutil!

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet :

    ...
    Hohooo , ce pot sa spun sa il vedem la treaba . Nu e tocmai un jucator care facea diferenta , dar e posibil ca in romania sa fie altceva . Sezonul trecut in jur de 12ppg si sincer , la anul , il vad la 13 maxim 14 ppg , dar la fel si in EuroCup , chiar sunt curios , pare un jucator foarte interesant .

    cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Sa speram, pentru binele sportului asta, ca si restul echipelor vor aduce jucatori peste media sezoanelor trecute, daca vor face asta vom avea un campionat frumos! Un jucator care nu a fost determinant in campionatele puternice poate deveni o arma de distrugere in masa intr-un campionat ca al nostru!

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CSU Asesoft Ploiești suporterbaschet:

      1234
      Intr-adevar e posibil ca aici sa ii creasca oarecum statisticile , dar am impresia ca nu , totusi am inteles ca este un foarte bun aparator si sper sa se inteleaga cu Dado , cred ca profil lui este pe stilul antrenorului . Anul asta am speranta ca nu voi mai simti cum anumiti jucatori sunt trasi in jos datorita neconcordantei in legatura cu intelegerea jocului de baschet a lor cu cea a antrenorului. Vedeam asta la jocul lui Mohammed , dar cel mai mult Chris Dunn , raman la parerea ca putea mult mai mult decat a aratat in prima jumatate a campionatului anterior .

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Eu intotdeauna am fost de parere ca aveti unu dintre cei mai slabi antrenori din campionatul asta! Intotdeauna a avut un lot peste nevelul campionatului si intotdeauna nu a stiut ce sa faca cu el! Meciurile foarte grele nu au fost castigate de el ci de valoare sportivilor aflati in teren! As fi surprins ca profetul sa mai ramana cu el pe banca la ce conflicte a avut cu Dado, doar la Cluj au fost doua in care mai ca au inceput sa se bata)!

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    da...
    Restul echipelor se lauda cu jucatori din Cipru, Estonia si te miri ce tari...iar Ploiesti aduce oameni de la Real/ Olympiacos. E groasa rau pentru restul muritorilor sezonul asta!

    cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Transfer
      Si este de apreciat asta, nu? Valoarea unei echipe trage dupa ea valoarea campionatului!

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • tzontzolino:

      speram
      Speram sa aduca si jucatori de NBA din partea mea (ceva mai bun ca fostul). Normal ca e de apreciat, normal ca asa creste campionatul nostru, dar sa creasca cu cap! Ca sa cresti lei iti trebuie imblanzitor bun!

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CSA Steaua București tzony:

      @tzontzolino
      Au avut chiar jucatori care au avut oferte sa joace in NBA si au refuzat :))

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    inegalitati
    asta e singura problema....ca asehotzii se finanteaza din bani publici, din banii pe care ghita ii suteste de la stat, adica de la noi, prin contracte cu profil IT umflate si neonorate!

    cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      si care echipa nu primeste si bani publici? care este sustinuta integral din fonduri private? Asta cu asehotii devine o placa stricata, deja seamana a frustrare si invidie oura! Digi are suficienti bani (si BT-ul) sa faca un buget similar! de ce nu o face? Pana la urma voi ati jucat finala si ati jucat frumos datorita celor pe care ii numesti hoti, daca nu ar fi fost ei baschetul romanesc ar fi fost in cu totul si cu totul alta liga! Eu, personal, consider ca in semifinale am pierdut si pe mana noastra dar si pentru ca lotul lor a fost net superior valoric!Ti-as putea da si alte exemple despre echipe sustinute mascat din bani publici dar nu am ajunge nicaieri, nu sunt unicii si nici nu au inventat ei gaura covrigului, focul sau roata!

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      nu intelegi nimic!!!
      banii lor is bani furati, e o mica mareeeeeeeee diferenta!!!! una e o afacere privata din care se finanteaza o echipa si alta e sa-ti vina bani moca cu sacu ca la basesti, bani deturnati!!! e greu pt tine, nu prea intelegi, ce sa zic?!

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      si nu, nu e frustrare, nici invidie
      dar da, e ura, ura pura pt. hotii din tara asta care seaca bugetele ministeriale prin fel si fel de tertipuri! dar asta e, nu toti putem vedea si intelege intreg tabloul si atunci vorbim doar ca sa ne aflam in treaba!!!

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      si la Ploiesti ii tot raul...... si ghita ii deavolul in persoana.... noi aici vorbim de baschet sau facem politica? Eu pot sa merg pee ambele variante si am si cateva bonusuri suplimentare dar.... as prefera baschet ca de politica mi plina caruta! Cat despre ura..... imi pare rau dar educatia si conceptele mele lipsite de orice urma de religie imi interzic sa urasc! Oricum nu prea inteleg de unde ura asta din Oradea, il urati pe Ghita, urati asesoftul, il urati pe Titus.... fratilor mai si zambiti si mai si radeti ca atata ura nu duce la nimic bun..... Si oricum sunt multe echipe finantate privat care..... (fara nici o aluzie la Oradea)sunt sustinute in acelasi fel si cu asta inchei.....

      cu 9 ani în urmă (13.07.2014)
    • CSA Steaua București tzony:

      @ARM
      Omul nu intelege ca fara Asesoft campionatul romanesc era inca in mocirla...
      @Rexdecebal deci orice echipa care are sponsor o firma care are contracte cu statul este cu siguranta plina numai de hoti si de nemernici nu? Cam majoritatea echipelor din Romania sunt sponsorizate de firme care lucreaza cu statul sau chiar de statul roman :)
      De exemplu nemernicii aia de la Cluj cu banca lor au bani doar din ce fura bancile astea nemernice de la oameni ca ele lumea! Rusine!
      Si Constantenii aia au bani de la saracii soferi de masini care muncesc pentru Atlasib si sponsorizeaza Sibiul!
      TOTUL e un cerc vicios! Iluminati sunt in baschetul romanesc!!! Elvis nu e mort!!

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Chiar toti suntem hoti in tara asta? Eu sunt client BT de 15 ani si sunt foarte multumit...... nu pot sa zic la fel despre alte institutii de acelasi tip!

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Inainte de Asesoft a fost West-Petrom, a fost U in anii 90 au mai fost echipe foarte bune, asa ca nu a fost baschetul in absolut nicio mocirla, putina documentara inainte de a face afirmatii "decat" pe baza ultimilor 10 ani. Ploiestiul nu are absolut niciun merit, in afara de a distruge de multe ori competitia si de a crea o ura fara margini. Boost-ul de imagine l-au facut oamenii care au inceput sa vina in numar tot mai mare pe masura ce echipe, gen Sibiu sau Cluj, s-au redresat din declinul incepului de deceniu trecut.

    cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Datorita meciurilor cu cine?

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Datorita meciurilor cu West-Petrom si dupa aia cu Dinamo, pt ca Marjanovic a plecat de la Arad la Dinamo. Clujul s-a redresat dupa ce Cristescu a preluat echipa si venit cu idei noi...Ploiestiul nu era nicio forta cand la Cluj au inceput sa vina strainii si aici ma refer la Dejan Dukovcic. La Arad a venit Marjanovic care a fost si va ramane pt o vreme cel mai bun strain care a jucat in Romania si toata lumea si-a dat seama ca e nevoie de straini, dar pana s-a redresat management-ul a durat putin. Nici vorba sa se intample toate datorita meciurilor cu Ploiestiul. Cand a venit Clavon la Sibiu sau Bujic & Meda la Cluj de exemplu, Ploiestiul cred ca avea doar un titlu luat. Asa ca despre ce vorbim?

    Si ca sa fim realisti la Cluj, fara straini, pe la inceputurile lui 2000 jucau Pintea, Dumitrescu, Cristescu, Saftescu, Sebestyen, Cristi Marin, Mihai Popa, aparea Silvasan...o echipa care prinde semifinala si azi in Divizia A

    cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Free, nu neg ca nu ai dreptate, oricum sti mult prea multe decat mine! Probabil ca atunci cand zici tu a inceput sa inteleaga si rromanul fenomenul si sa mearga la sala, dar adevarata explozie (strict parerea mea) a fost din caauza unrii pe care suporterul roman a prins-o extrem de usor (nu comentez motivul) impotriva celor de la asesoft!

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    • CSA Steaua București tzony:

      @free62
      Nu neaga nimeni ca am avut echipe bune si jucatori buni. Dar am avut si foarte multe inconstante. West-Petrom a picat, Dinamo a picat si la fel si Clujul. Si pe vremea aia erau 2,3 echipe puternice restul erau apa de ploaie. Asesoftul a reusit sa se sustina la cel mai inalt nivel pentru o perioada foarte lunga de timp si astfel a obligat si cred ca a si demonstrat sponsorilor ca se pot face investitii mai mari. Acum am ajuns sa avem un campionat frumos si mult mai echilibrat decat pe vremuri :)

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Asa vad si eu situatia!, tzony!

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    • tzontzolino:

      exemplu
      Ca si exemplu, eu am mers prima data la sala ca sa vad Asesoftul! Era un turneu amical intre Asesoft, Pitesti si inca 2 echipe si am mers sa vad Asesoftul si pe Virgil Stanescu. Si de atunci.... pe langa n persoane care le aduc la sala si deplasari facute doar ca sa vedem echipa... Probabil ca voi merge si in meciuri de EuroCup ca sa sustin pe Asesoft!

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Eu unu nu voi sustine niciodata asesoftul, imi este practic imposibil dar asta nu ineamna ca voi vedea doar jumatatea plina a paharului!a si "haters gonna hate"!!!

      cu 9 ani în urmă (14.07.2014)
    • CSA Steaua București tzony:

      @ARM
      O sa ii sustin cu mare placere in Eurocup si probabil voi merge chiar si la meciuri pentru ca este ceva rar in Romania. Sper doar sa gaseasca o sala mai incapatoare si mai adecvata...
      Totusi Asesoftul este vazuta destul de bine in Europa. Vin jucatori importanti fara probleme si au dat dovada de caracter in unele situatii!

      cu 9 ani în urmă (15.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Poate si eu i-as putea sustine, din pacate anumite postari ale unor "pseudo suporteri de doi lei" m-au convins sa imi fie sila si sa nu imi pese de rezultate!

      cu 9 ani în urmă (15.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!