Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Paul: „Ne propunem să jucăm cel puțin semifinala”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
15.07.2014

Mihai Paul, conducătorul de joc care a evoluat în sezonul 2013-2014 sub culorile grupării Steaua CSM EximBank, va juca și în stagiunea care debutează în toamnă tot în roșu și albastru. Aflat în cantonament cu echipa națională, Paul a vorbit într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei bucureștene despre viitorul sezon, dar și despre probleme sale medicale. 

Întrebat cum se simte din punct de vedere fizic după accidentarea suferită în stagiunea precedentă, sportivul a declarat că acum se simte mult mai bine.

„Am terminat sezonul pe parchet, chiar dacă nu mă simțeam sută la sută refăcut, pentru că mi-am dorit să ajut echipa să se califice în playoff. Acum mă simt foarte bine și îmi doresc ca până la ora primului meci oficial să fiu mai puternic decât înaintea accidentarii”.

Totodată, fundașul a vorbit despre așteptările sale de la noul sezon competițional, respectiv ultimele transferuri pe care le-a efectuat Steaua.

„Anul trecut am avut un obiectiv să zicem de acomodare cu Liga Națională și, cu toate că am avut o echipă puternică pentru acel obiectiv, nu l-am reușit. Anul acesta va fi cu totul altfel, vrem să arătăm o cu totul altă față a Stelei și ne propunem să jucăm cel puțin semifinala. Din punctul meu de vedere crearea unui nucleu și chimia echipei sunt ingredientele principale ale succesului. Ne cunoaștem de foarte mult timp între noi jucătorii români și o sa încercam de asemenea să creem un mediu în care jucătorii străini veniți la Steaua să se simtă ca într-o familie”. 

În final, Paul a fost întrebat cum se simte în postura de cel mai în vârstă, respectiv experimentat jucător al echipei roș-albastre.

„Încă îmi sună ciudat, dar am început să mă obișnuiesc cu acest statut și mă bucur că de-a lungul carierei mele am avut la rândul meu lângă mine veterani de la care sa învăț. Odată cu înaintarea în vârstă devii mai responsabil și cred foarte mult în puterea exemplului, așa că în primul rând îmi doresc să fiu un exemplu pentru cei tineri”. 

În ediția 2013-2014 din Liga Națională, jucătorul român a bifat doar 5 prezențe din cauza accidentării suferite la genunchi. În tot acest timp a acumulat medii de 6.6 puncte, 0.8 recuperări, 2.0 pase decisive, 1.0 intercepții, 1.2 mingi pierdute și 7.4 în dreptul eficienței

*Foto: BC Farul Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!