Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mihai Silvășan: „Echipa aceasta nu duce lipsă de caracter și de putere de luptă”

David Istrate

David Istrate
23.04.2019

Miercuri, 24 aprilie, U-BT Cluj-Napoca va debuta în playoff-ul Ligii Naționale acolo unde, în primul tur, o întâlnește pe CSA Steaua București. În acest sezon, cele două formații și-au împărțit victoriile, prin urmare seria va fi cu siguranță interesantă.

La conferința de presă de dinaintea primului joc, Mihai Silvășan a enumerat care sunt aspectele necesare pentru ca echipa sa să se impună și a declarat că adversara sa este o formație puternică.

Cum a zis și Darrin, va fi un meci greu. Venim după un eșec usturător, spun eu, venim după un meci în care nu am jucat foarte bine. Încrederea nu este la cele mai ridicate cote acum însă, după cum am vorbit zilele acestea cu băieții, am încercat în fiecare zi să le dau încredere, să-i fac să creadă că sunt o echipă bună, ceea ce și sunt, și să înțelegem că acum vine partea cea mai importantă din sezon, acum e în fața noastră principalul nostru obiectiv, titlul de campioană națională. Trebuie să tratăm cu seriozitate fiecare meci. Evident, pe Steaua nu i-am mai văzut de ceva timp, nu am mai jucat cu ei de ceva timp, ei nu au făcut parte din Grupa 1-6 însă, din ce am înțeles, au ajuns la o stabilitate cât de cât cu jucătorii, au evoluat bine în ultimul meci cu Dinamo, pe care l-au și câștigat destul de clar, și, mă repet, nu va fi un meci ușor. Ei vor veni fără să aibă ceva de pierdut. Însă, dacă vom fi concentrați și vom respecta ceea ce avem de făcut, ceea ce pregătim la antrenamente, cred că va fi bine.”

Din lotul lui U-BT Cluj-Napoca, singurul incert este Jason Washburn, jucător ce și-a blocat spatele în dimineața zilei în care urma să aibă loc semifinala Cupei României cu CSM CSU Oradea.

Da, Jason Washburn este în continuare sub semnul întrebării cu spatele. Dacă nu știați, în meciul din Cupă el nu a evoluat din această cauză. În dimineața meciului i s-a blocat spatele și nu am putut să-l folosim. Vom vedea ce va fi mâine la ora meciului, dacă îl vom folosi sau nu. În rest, toată lumea este aptă, nu avem alte probleme.”

Venind după o înfrângere dureroasă în fața trupei bihorene, antrenorul gazdelor a spus că este foarte important ca jucătorii lui să își păstreze încrederea în coechipieri și să-și îndeplinească fiecare rolul.

Cred că principala chestie la care trebuie să ne gândim și ce am vorbit și cu băieții este exact ccea ce a spus și Darrin: să avem încredere unii în alții în momentele importante, în momentele cu presiune foarte mare. Asta fac echipele bune, asta fac echipele învingătoare. Bineînțeles, sunt jucători de valoare în toate echipele care se bat acolo sus însă e nevoie de absolut toți jucătorii ca să performezi la nivelul acesta, e nevoie de absolut toți jucătorii să își facă treaba într-un fel sau altul, să-și înțeleagă rolul. Trebuie să ne bazăm unii pe ceilalți când e foarte greu. Evident, din punctul meu de vedere, echipa aceasta nu duce lipsă de caracter și de putere de luptă. Am demonstrat-o asta de atâtea ori, indiferent de câte puncte am avut în minus pe final de meci. Am reușit să stăm acolo, să luptăm și nu am cedat niciodată nicio secundă. Chestia asta îmi dă încredere în continuare acum, înainte de începerea playoff-ului, și mă face să sper că lucrurile pot fi foarte bune pentru noi.”

Întrebat dacă seria cu CSA Steaua poate fi periculoasă din cauza faptului că cele două echipe nu s-au mai întâlnit de mult timp, Mihai Silvășan a răspuns următoarele.

Poate fi periculoasă pentru că Steaua nu are nimic de pierdut. Ei și-au îndeplinit obiectivul și vin aici fără niciun pic de presiune. Însă noi, repet, dacă ne facem treaba cum trebuie, dacă vom fi pregătiți să dăm 100% la fiecare posesie, cred că avem prima șansă. Bineînțeles, poate apărea natura umană care să subestimeze puțin adversarul. La asta am lucrat în fiecare zi, am încercat să le spun băieților în fiecare zi că nu e cazul să subestimăm și trebuie să îi tratăm cu cel mai mare respect.”

La finalul conferinței, fostul căpitan al clujenilor a afirmat că înțelege frustrarea fanilor însă își dorește ca aceștia să le fie în continuare alături în lupta pentru câștigarea titlului de campioni.

Le înțeleg dezamăgirea. Cum a spus și Darrin, cred că noi suntem cei mai dezamăgiți din toată lumea care ține cu echipa aceasta și muncește pentru echipa aceasta. Însă, ce a fost la Cupă a trecut, nu putem da timpul înapoi. Trebuie să privim înainte și, cred eu, că avem mare nevoie de fani să vină să ne susțină într-un număr cât mai mare, să fie alături de noi, chiar dacă acum trecem printr-un moment mai puțin fericit și aici mă refer strict la acea semifinală de Cupă pe care am pierdut-o. Însă lucrurile merg mai departe, avem în față principalul obiectiv din acest sezon și avem nevoie de absolut toată lumea să ne susțină și să fie alături de noi.”

Prima confruntare dintre U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua București va avea loc miercuri, 24 aprilie, de la ora 18:00, în direct la Digisport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!