Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Mirko Kovac, noul jucător al lui BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
20.07.2014

Conform site-ului oficial al BCM U Piteşti, în cursul zilei de sâmbătă, conducerea echipei piteştene a ajuns la un acord cu Mirko Kovac. Sportivul ex-iugoslav soseşte în Trivale de la SCM U Craiova, acolo unde a petrecut ultima ediţie de campionat.

Născut la data de 1 martie 1983, la Belgrad, Mirko măsoară 199 de centimetri, cântăreşte 89 de kilograme şi evoluează pe poziţia 3. În ediţia 2013/2014 a Ligii Naţionale, sârbul a înregistrat medii de 12.3 puncte, 3.5 recuperări, 2.3 pase decisive, 1.9 intercepţii şi 1.7 posesii pierdute, pentru un indice al eficienţei de 13.4. Din punct de vedere statistic, el a avut procentaje de 52.1% la două puncte, 46.3% la trei puncte, respectiv 73.7% la linia de pedeapsă.

Cea mai bună evoluţie a sârbului din sezonul precedent s-a consemnat în partida câştigată de Craiova în faţa celor de la CSU Ploieşti, scor 86-76. Atunci, Mirko a totalizat 24 de puncte (5/6 – 2pcte; 4/7 – 3 pcte; 2/4 - libere), 9 recuperări, o pasă decisivă, 4 intercepţii, un capac şi 3 posesii pierdute, pentru 30 la eficienţă.

De notat că alături de echipa din Bănie, Kovac a evoluat şi în Liga Balcanică. În această competiţie, el a strâns medii de 12.3 puncte, 3.3 recuperări, 1.5 pase decisive, 0.9 intercepţii şi 1.4 posesii pierdute, pentru 10.3 la eficienţă.

În cariera sa de baschetbalist, Kovac a mai evoluat pentru Partizan Belgrad (Serbia), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), ASZ Koszalin (Polonia), APOEL Nicosia (Cipru) şi OKK Belgrad (Serbia).

În 2011, jucătorul sârb a cucerit SuperCupa Ligii Ciprului, iar cu un an mai târziu a cucerit Cupa Poloniei. 

10 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    bun
    Un jucator foarte bun- ma mir ca nu l-a pastrat Craiova! Sa vedem ce mai urmeaza- nenea Ziguli spune ca va transfera jucatori de Euroliga...

    cu 9 ani în urmă (20.07.2014)
    • SCM "U" Craiova Vibe21:

      Kovac
      Super castig pt voi , mare pierdere pentru noi. E bine ca la voi nenea Ziguli spune ca transfera jucatori. Nenea Tomita nici macar atata lucru nu face, e prea "ocupat" la nationala.

      cu 9 ani în urmă (20.07.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Fără comentarii.....
    Încă o dovada ca ceea ce am afirmat la sfârșitul campionatului trecut se adeverește, si anume datorită managementului strălucit vor pleca foarte mulți jucatori. Bineînțeles ca pentru asta suntem de vina noi, cei care am tras un semnal de alarma, chiar înainte de meciurile cu Oradea. Oare ce mai trebuie sa se întâmple pentru ca actuala conducere sa plece?

    cu 9 ani în urmă (20.07.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blackworld94 :

    Praf
    S-a ales praful de echipa Craiovei. Trebuie sa ne axam pe alt sport, la baschet s-a terminat totul. Cred ca o sa plece si Bureau. Felicitari echipei din Pitesti, au luat un jucator foarte bun.

    cu 9 ani în urmă (20.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      futsal
      am auzit ca va faceti echipa de futsal buna

      cu 9 ani în urmă (20.07.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    Proverb
    Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!

    cu 9 ani în urmă (20.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      morala
      Oricum mor amindoi!

      cu 9 ani în urmă (20.07.2014)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Da
    Bun transferul, sper sa o tinem tot asa. Sunt curios ce conducator de joc si pivot vom aduce, pacat ca a plecat Barro !

    cu 9 ani în urmă (21.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    pentru adiro & stiinta
    Cred ca este evident faptul ca nu vom intra in play-off in sezonul urmator. Realitatea este dura si nu se poate cosmetiza prin doua trei declaratii sforaitoare ale actualei conducerii !!!!!!!!!!!!

    cu 9 ani în urmă (21.07.2014)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      probabil
      De data asta chiar ai dreptate,iar "+" i-l ai de la mine.Eu totusi sper ca pana la urma se vor indrepta lucrurile,nu stiu daca sezonul asta,dar pana la urma trebuie sa fim alaturi de echipa si la greu, nu numai la bine

      cu 9 ani în urmă (22.07.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!