Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Muhamed Pasalic este noul jucător al CSM CSU Oradea

Valentin Todea

Valentin Todea
13.07.2016

Campioana României la baschet masculin continuă mutările în cadrul lotului de jucători. Astfel, trupa antrenată de Cristian Achim s-a înțeles cu Muhamed Pasalic în vederea colaborării în stagiunea următoare.

Jucătorul în vârstă de 28 de ani a fost în sezonul trecut componentul celor de la U-Banca Transilvania, alături de care a cucerit Cupa României și a terminat pe locul 4 în Liga Națională. Baschetbalistul a reușit medii statistice de 9.4 puncte, 3 recuperări și 3.1 pase decisive în 40 de meciuri în campionat pentru gruparea clujeană. În ceea ce privește Cupa României, trofeu pe care și l-a adjudecat alături de formația de pe Someș chiar în fieful bihorenilor, bosniacul a încheiat competiția cu cifre de 7.5 puncte, 2 recuperări și 3 assist-uri pe joc în 6 partide.

Până în acest moment, Pasalic este al treilea jucător străin pe care se va baza CSM Oradea în sezonul viitor, după ce echipa de pe Crișul Repede a prelungit contractele lui Martin Zeno și Sean Barnette.

22 comentarii la aceasta stire:
  • streetball44 :

    Da
    Probabil se va dovedi ca acesta a fost primul mare pas gresit facut de UBT in sezonul ce va urma.
    Sa-l cedezi pe acest Muhamed Pasalic la CSM, o rivala si chiar principala favorita la titlu, sa zicem, poate fi o decizie gresita. Si asta in conditiile in care a fost cam al 3lea cel mai bun jucator al clujenilor in stagiunea precedenta. Puteau sa il tina, in ciuda faptului ca deja UBT are 5 straini. Nu stii niciodata, ti se accidenteaza un Rasic, un Adamovic, sau pur si simplu au evolutii mai putin convingatoare, ce faci? Un Pasalic era numai bun, mai faceai o rocada, vedeai cum se misca lucrurile...
    A, si da, probabil va juca de vreo 2-3 ori mai bine decat a facut-o la Cluj, exact cum au facut si altii care au fost la UBT si s-au transferat sau au fost la alte echipe interne ( Barnette, Hargorve, Mandache etc.)

    cu 7 ani în urmă (13.07.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    bravo
    Foarte bun transferul. Jucator disciplinat si foarte implicat in joc (pt mine e in genul lui Markovic ca implicare in joc). Sunt convins ca sub mana lui Achim va avea evolutii in crestere. Pana acum 4 transferuri foarte bune facute de Oradea. De-abia astept sa vad ce urmeaza pt ca Steaua si Clujul au loturi foarte puternice.

    cu 7 ani în urmă (13.07.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Care sunt?
      Cei patru transferuri: Nicoarã si Pasalic si care doi urmeazã (care nu au jucat la Oradea anul trecut) ai ceva informatie?

      cu 7 ani în urmă (13.07.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      transferuri
      Tinand cont ca nu aveau contract pe sezonul urmator eu i-am pus si pe Zeno si pe Sean la categoria transferuri. Corect era 2 transfeuri si 2 prelungiri.

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    ionescu?
    Pe scrie ca Basti e imprumutat de Dinamo pt acest sezon. Pact pt ca mie chiar imi place acest jucator. Daca el a plecat inseamna ca mai vine cineva pe pozitia 1.

    cu 7 ani în urmă (13.07.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Dacă e așa si iară stăm cu nulitatea de Petrișor ca rezervă e clar atunci.

      cu 7 ani în urmă (13.07.2016)
    • tzontzolino:

      ionescu
      E acelasi Ionescu de la Dinamo sau e altul?

      cu 7 ani în urmă (13.07.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Ionescu
      E același pt ca spun ca e împrumutat de la Oradea

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    Excelent
    Si eu îl consider un jucãtor excelent si un super transfer.Pierdere mare pt Cluj zic eu si cum spunea cineva mai sus cu siguranță va juca mai bine decat a facuto la U,vezi ex Barnette sau Hargrove la Craiova.Îl vad peste Markovic,putând juca si conducător,fiind si foarte cerebral si având o forță excelentă de pătrundere.Mereu bătăios încurajază colegii foarte bun transfer zic eu.Nu m-ar mira împotriva lui U să i încarce bine de 3 pct si nu numa și după să vadă ce jucător or pierdut.Welcome Pasalic

    cu 7 ani în urmă (13.07.2016)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Pariul meu
      U-BT CLUJ NAPOCA, a format pana in prezent un lot extrem de puternic de aruncatori de 3 pct. Adamovic, Rasic, Pustozvonov, Moldoveanu, toti acestia au procentaje extraordinare de la distanta. Putem compara pe Pasalic cu Rasic, acelasi gen de jucatori de pozitia 2 as spune eu. La capitolul viziune si coordonare in teren Rasic il depaseste net pe Pasalic. La capitolul aruncari de 3 este adevarata Pasalic l-a depasit in ultimul sezon, dar la aruncari libere si aruncari de 2 pct, Rasic este din nou peste Pasalic. Asa ca nu cred ca pt U-BT, este o pierdere...

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Te contrazic putin.Rasic nu are determinarea lui Pasalic.Pasalic are o vână și nerv incredibil.Plus Rasic niciodata nu poate juca conducator eu văzând mai util Dykes acolo când este tinut la odihna Adamovic.Plus eu sunt putin sceptic sa nu faca Rasic cum a facut la Steaua,am venit ca vedeta echipa out din Europa si gata schimbam echipa.

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Rasic peste Pasalic
      U-BT CLUJ are un buget consistent anul acesta si isi propune castigarea tuturor competitiilor in care echipa este angrenata. Desi pare putin hilar chiar si castigarea CL este o dorinta a conducerii clubului. La ora actuala U-BT a facut transferuri excelente, a adus jucatori polivalenti, jucatori cu mana si cifre bune. Rasic la Steaua anul trecut are cifre de senzatie. In ultimul meci din campionat cu Oradea a castigat meciul de unul singur desi stia ca este ultimul meci, fapt ce denota un caracter extraordinar. Rasic a jucat mereu pe pozitiile 2-1 avand o capacitate desavarsita in ceea ce inseamna coordonarea echipei in teren. A fost selectionat in echipa ideala a campionatului lituaniei si are medii de aproape 4 pase decisive pe meci in ultimii ani aproape oriunde a jucat

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Nu i contest valoarea dar au mai fost adusi la noi jucatori cu CV cifre echipe grele în spate și nu au făcut mare lucru.Să formezi o echipa din vedete si jucatori foarte buni nu e ușor deloc și nu iți garantează nimic desigur.Silvășan nu știu daca va reuși să facă asta plus nu stiu dacă mai e acelas Rasic de la Steaua cum
      nu se stie dacă Runkauskas mai e acelas de la Asesoft.

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sas:

      ....
      si anul trecut Cluj-ul(si Steaua)a avut buget si jucatori foarte buni si nu a reusit ce a vrut.Cred ca o sa fie foarte greu cu atatea vedete in echipa sa formezi o echipa ...si totusi nu inteleg Silvasan antrenor...dar "never say never".Fortza Csm Oradea.

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    jucatori
    Ce ati zice acum de Dillon si Sean in echipa? Ar fi prea frumos!

    cu 7 ani în urmă (13.07.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Foarte frumos.De ce nu?De Dillon tot se auzea acuma Denison e altceva.

      cu 7 ani în urmă (13.07.2016)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Dilon nu vine!
      Dilon nu vine la Oradea, Zeno este acelasi tip de jucator ca Dilon, astfel incat nu poti avea jucatori identici pe aceasi pozitie.

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    Conducator de joc
    Foarte buna achizitie, iar asta cred ca inseamna ca Franklin nu va continua. Ne mai trebuie pivot si eu mi-l doresc pe Lucic in continuare

    cu 7 ani în urmă (13.07.2016) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    CSM ORADEA
    Nu stim 100% ca Pasalic este jucatorul CSM-ului pana nu se anunta oficial pe site. Presupunem ca informatia este adevarata si ca bosniacul este jucatorul Oradei, el este mai mult un shooter decat un coordonator, astfel ca Oradea va aduce cu sguranta si un coordonator titular. Cu siguranta Oradea va avea un lot de cel putin 7 straini, intrucat incearca sa atace calificarea in grupele CL! Acum 3 saptamani se purtau negocieri cu jucatori de calibru jucatori special adusi pentru calificare, azi observ ca s-a adus un jucator mai mult util decat cu potential dea a face diferenta. Salut pe aceasta cale mentinerea in lot a celor mai buni jucatori din lotul de anul trecut, plus aducerea unei extreme de certa valoare, in persoana lui Nicoara

    cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      corect
      De acord cu tine referitor la legitimarea lui Pasalic. Site-ul oficial al clubului nu a anuntat nimic si nici site apropiat de CSM, ceea ce e putin ciudat. Posibil ca informatia sa fie reala dar nu cred ca semnat inca poate doar au ajuns la un acord.

      cu 7 ani în urmă (14.07.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea koala :

    confirmare
    avem si confirmarea pe site-ul clubului
    http://www.csmoradea.ro/muhamed-pasalic-este-noul-jucator-al-csm-csu-oradea/

    cu 7 ani în urmă (14.07.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    mirkovic
    e noul conducator de joc al CSM-ului (anuntat pe site-ul clubului). E un sarb care vine din Belarus si a jucat in Liga VTB.

    cu 7 ani în urmă (15.07.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!