Stiri

NBA: Brooklyn Nets revine de la -28 și o învinge pe Sacramento Kings

David Istrate

David Istrate
20.03.2019

Marți, 19 martie, Sacramento Kings și Brooklyn Nets au oferit una dintre cele mai interesante și intense partide din acest sezon. Gazdele au condus timp de mai bine de 40 de minute însă victoria a revenit oaspeților, care au reușit să recupereze un deficit de 28 de puncte în ultimele 15 minute, câștigând cu scorul de 123-121.

Sacramento Kings și Brooklyn Nets sunt două dintre cele mai mari surprize ale acestui an competițional în NBA. Ambele au niște loturi formate din baschetbaliști tineri, însă dornici de afirmare. Acest aspect a fost vizibil pe întreaga durată a sezonului, în special la Brooklyn Nets, care s-a impus în fața celor mai bune formații din conferința de Est. Prin urmare, confruntarea din Golden 1 Center se anunța a fi una foarte disputată.

Primele 6-7 minute de joc au fost foarte echilibrate dar apoi gazdele au început să evolueze la un nivel remarcabil. Elevii antrenați de Kenny Atkinson nici nu au apucat să se trezească bine și Sacramento Kings conducea deja la 13 puncte după primul sfert, 38-25. Secvența secundă a fost ceva mai strânsă, oaspeții încercând să recupereze cât mai mult din deficit. Aceștia au profitat de faptul că adversarii lor au mai slăbit intensitatea și au reușit să câștige sfertul al doilea la o diferență de 5 puncte, ducând scorul la 66-58 pentru Kings.

Dacă aceasta a părut ca o repriză nebună atunci ce să mai spunem de a doua parte a meciului? După revenirea de la vestiare, gazdele au început să joace incredibil: au marcat, au pasat foarte bine, au provocat greșeli, și astfel diferența dintre cele două tabere a luat proporții. După mai puțin de 6 minute, Sacramento Kings ajunsese să conducă la 28 de puncte. Așa cum era de așteptat, trupa pregătită de Dave Joerger nu a menținut această diferență uriașă dar la finalul sfertului 3 scorul era 103-78.

Majoritatea echipelor s-ar fi resemnat cu o înfrângere dureroasă și ar fi încercat să se concentreze la următoarea întâlnire. Însă, cu Brooklyn Nets situația a fost diferită. Tinerii baschetbaliști din lotul acestei formații au continuat să spere la victorie și au început să atace din ce în ce mai eficient. Conduși de D'Angelo Russell, aflat într-o zi excelentă, oaspeții s-au apropiat din ce în ce mai tare. Profitând de relaxarea gazdelor, jucătorii lui Brooklyn Nets au făcut un run incredibil de 40-16, iar scorul devenea 119-118 cu ceva mai mult de un minut rămas.

Ultimele 60 de secunde au fost deschise de o triplă reușită de Jared Dudley, prin care Brooklyn Nets a trecut în avantaj pentru prima oară după primul sfert. De'Aaron Fox a replicat prin două libere și scorul era egal, 121-121. La panoul gazdelor, Russell a ratat un stop șut și astfel, Sacramento Kings trebuia să aibă ultimul atac, însă Marvin Bagley III a pierdut mingea. Cu 5 secunde rămase, mingea a ajuns la Rondae Hollis-Jefferson, iar acesta a reușit să înscrie în ultima secundă aducând victoria pentru Brooklyn Nets, scor 123-121.

Cel mai bun jucător al partidei a fost D'Angelo Russell, care a înscris 27 de puncte în ultima secvență. Sportivul american a contabilizat 44 de puncte, un career-high, adăugând și 12 pase decisive, 4 recuperări și 4 intercepții. Următorul remarcat din lotul lui Brooklyn Nets a fost marcatorul ultimului coș, Rondae Hollis-Jefferson, care a adunat 14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și un capac.

Din tabăra adversă merită menționați Marvin Bagley III (28 de puncte, 7 recuperări), De'Aaron Fox (27 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive), Harrison Barnes (17 puncte, 7 recuperări) și Nemanja Bjelica (14 puncte, 10 recuperări).

Așadar, formația din Brooklyn a revenit de la -28 și de la -25 în ultimul sfert. Formația antrenată de Kenny Atkinson a reușit un parțial de 45-18 în ultimul sfert, provocându-i lui Sacramento Kings cea de-a 36-a înfrângere a sezonului. De partea cealaltă, Brooklyn Nets obține cea de-a 37-a victorie și se menține pe locul 7 în conferința de Est.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!