Stiri

NBA: DeMarcus Cousins a reușit o performanță istorică într-un meci de infarct la New Orleans (Video)

David Istrate

David Istrate
23.01.2018

demarcus cousins new orleans chicago 

Marți seară în NBA, a avut loc un duel al oamenilor înalți între veterani și tineri. Cei mai experimentați, Cousins și Davis au întâmpinat o replică foarte bună din partea europenilor Mirotic și Markkanen. Însă, în cele din urmă, New Orleans Pelicans a obținut victoria în fața lui Chicago Bulls cu scorul de 132-128.

Ambele echipe veneau după victorii importante în ultima etapă. Pelicans reușise să învingă echipa lui Marc Gasol, Memphis Grizzlies în timp ce Bulls s-a impus în fața Atlantei Hawks. Prin urmare, cele două combatante aveau un moral bun și doreau să înceapă o nouă serie de victorii.

În debut, meciul a fost destul de echilibrat cu mici avantaje pentru oaspeți. Robin Lopez și Lauri Markkanen au dus-o pe Bulls la scorul de 19-11, însă a urmat un run de 14-2 pentru Pelicans care a preluat conducerea pe finalul primului sfert, scor 25-21. Elevii lui Alvin Gentry au continuat această formă bună și prin coșurile lui DeMarcus Cousins și Anthony Davis s-au depărtat la 13 puncte, la jumătatea actului secund. Cu toate acestea, trupa din Chicago nu s-a dat bătută și a reușit să recupereze 7 puncte până la încheierea primei reprize.

După întoarcerea de la vestiare, oaspeții s-au întors mult mai motivați și în doar câteva minute au reușit să anuleze avantajul gazdelor. Însă, „Pelicanii” purtați de fanii din Smoothie King Center, și-au revenit și au preluat din nou conducerea. Până la urmă, înainte de actul decisiv scorul era 81-81. În ultimul sfert, tinerii lui Chicago au făcut spectacol pe terenul adversarei. Aceștia au marcat coș după coș, reușind să se distanțeze chiar la 18 puncte, cu 7 minute de joc rămase. Însă cele două superstaruri care vor fi prezente și la All Star Game, Cousins și Davis au luat meciul în propriile mâini. În ultimele 5 minute, gazdele au realizat un parțial de 21-2 și astfel au preluat conducerea cu 22 de secunde rămase. Finlandezul Markkanen a egalat printr-un lay-up, apoi Nwaba l-a faultat pe Davis cu 3 secunde înainte de final. Pivotul lui Pelicans a transformat ambele libere, dar la capătul celălalt, arbitrii au decis ca Justin Holiday să primească trei libere. Fundașul „Taurilor” nu a reușit să marcheze decât două din cele trei și astfel partida a intrat în prelungiri.

Angajamentul din prima repriză suplimentară a fost câștigat de Cousins, însă Mirotic a pus primele puncte pe tabelă printr-un and-one.  Au urmat mai multe schimburi de coșuri între cele două echipe, iar în urma celor două ratări ale gazdelor de pe final, scorul era 122-122. În cea de-a doua repriză de prelungiri, Cousins a marcat rapid 5 puncte, dar Lopez a replicat și el cu două coșuri. Moore a dus-o pe Pelicans la o distanță de 4 puncte printr-o triplă și astfel cu toate ca Markkanen a marcat două libere, gazdele au reușit să se impună cu scorul de 132-128.

Gazdele au avut 5 jucători în double-digits: Cousins (44 de puncte), Davis (34 de puncte), Moore (15 puncte), Holiday (12 puncte) și Miller (10 puncte), în timp ce oaspeții au avut 6: Lopez (22 de puncte), Grant (22 de puncte), LaVine (19 puncte), Holiday (15 puncte), Markkanen (14 puncte) și Mirotic (14 puncte).

Cel mai bun om al meciului a fost fără discuție DeMarcus Cousins cu un triple-double de senzație. El a terminat partida cu 44 de puncte, 24 de recuperări și 10 pase decisive, fiind singurul jucător care reușește această performanță după Wilt Chamberlain, în 1964.

În urma acestei confruntări, New Orleans Pelicans obține cea de-a 25-a victorie și își menține poziția a 6-a în conferința de Vest. De partea cealaltă, Chicago Bulls cu 18 victorii și 29 de înfrângeri se găsește pe locul al 12-lea în Est.

*foto – nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!