Stiri

NBA: Denver Nuggets a recuperat un deficit de 19 puncte și s-a impus în fața lui San Antonio Spurs (Video)

David Istrate

David Istrate
17.04.2019

În această noapte (16.04) au fost programate trei meciuri din liga nord-americană de baschet. Două dintre acestea au fost câștigate categoric de către gazde, în timp ce în al treilea victoria a venit pe final, după o revenire de la -19.

În primul joc al serii, Toronto Raptors a primit din nou vizita lui Orlando Magic, formație ce reușise să producă surpriza în primul meci. Atunci trupa din Florida a învins-o pe ocupanta poziției secunde din Est la o diferență de 3 puncte, grație unui game-winner semnat de DJ Augustin. Având în minte acel rezultat, gazdele au fost foarte motivate să demonstreze că înfrângerea aceea a fost doar un accident și că pot să o învingă pe Orlando Magic. Acest lucru s-a și întâmplat: trupa pregătită de Steve Clifford nu a condus deloc în duelul cu Toronto Raptors în timp ce formația canadiană a avut, la un moment dat, și un avantaj de 34 de puncte. Jucătorii lui Nick Nurse au dominat de la început până la final și s-au impus la o diferență de 29 de puncte, scor 111-82.

Principalii remarcați din tabăra învingătoare sunt Kawhi Leonard (37 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții), Pascal Siakam (19 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă) și Serge Ibaka (13 puncte, 8 recuperări, 2 capace). De asemenea, Kyle Lowry, care în primul meci nu reușise să marcheze niciun punct, având 0 din 7 la aruncările din acțiune, a terminat această confruntare cu 22 de puncte, 4 recuperări, 7 pase decisive, 2 intercepții și un capac.

Pentru Orlando Magic cei mai importanți jucători au fost: Aaron Gordon (20 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, un capac), Terrence Ross (15 puncte, 3 recuperări) și Evan Fournier (10 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție). În schimb, DJ Augustin, eroul partidei de acum trei zile, și-a încheiat prestația cu 9 puncte, 4 pase decisive, o recuperare, o intercepție și un capac.

Așadar, Toronto Raptors o egalează pe Orlando Magic și obține prima victorie în această rundă. Mai departe, seria se mută în Florida, acolo unde cele două adversare își vor disputa meciul 3 în data de 19 aprilie.

Pentru următoarea confruntare, atenția spectatorilor s-a mutat în conferința de Vest, acolo unde Denver Nuggets își dorea să își ia revanșa împotriva lui San Antonio Spurs. Cu toate acestea, gazdele au continuat prestația din primul meci și au rămas impreciși în aruncări, aspect de care au profitat texanii. Oaspeții au preluat conducerea începând cu finalul primului sfert și au reușit să își contureze un avantaj de 19 puncte. Până la pauză, jucătorii lui Mike Malone au mai redus din deficit astfel că tabela arăta scorul de 59-49 pentru San Antonio Spurs.

După revenirea de la vestiare, oaspeții au continuat să joace foarte bine și și-au mărit din nou avantajul începând să fie din ce în ce mai siguri de victorie. Aceștia însă nu își imaginau ce urma să se întâmple. Jamal Murray, sportiv ce a început cu 8 ratări consecutive, a preluat jocul pe cont propriu și a reușit să înscrie următoarele 8 aruncări. Astfel, Denver Nuggets a revenit în meci și a preluat conducerea, debusolându-și complet adversara. În cele din urmă, formația din Colorado s-a impus cu 114-105, demonstrând mult caracter.

Din lotul lui Mike Malone, nu mai puțin de patru jucători au marcat minim 20 de puncte: Jamal Murray (24 de puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție), Gary Harris (23 de puncte, 5 recuperări , o pasă decisivă), Nikola Jokic (21 de puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive, 2 intercepții) și Paul Millsap (20 de puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac).

De partea cealaltă, DeMar DeRozan a reușit o prestație impresionantă, terminând partida cu 31 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții. Acesta a fost urmat de LaMarcus Aldridge (24 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive) și de Derrick White (17 puncte, 4 recuperări).

Datorită acestei victorii, Denver Nuggets echilibrează seria cu San Antonio Spurs, în timp ce formația texană ratează o șansă importantă de a se întoarce acasă cu două victorii. Întâlnirea cu numărul 3 dintre cele două adversare va avea loc joi, 18 aprilie, în AT&T Center.

Ultimul meci al serii a fost din nou unul foarte echilibrat între două dintre cele mai interesante echipe din conferința de Vest, Portland Trail Blazers și Oklahoma City Thunder. Dacă primul sfert a fost unul de tatonare, în care niciuna dintre cele două rivale nu a preluat inițiativa, în schimb, în actul secund, Oklahoma City Thunder s-a distanțat la 10 puncte. Oaspeții au reușit să mențină pentru câteva minute acest avantaj dar gazdele au revenit pe finalul primei reprize. CJ McCollum a reușit o triplă în ultima secundă prin care Portland Trail Blazers a egalat la 54. În partea a doua a partidei, gazdele au jucat foarte bine și s-au distanțat la peste 10 puncte. Seth Curry a înscris două coșuri de 3 puncte, Damian Lillard a marcat 6 puncte în 30 de secunde și Portland Trail Blazers ajungea să conducă la o diferență de 16 puncte înaintea ultimului sfert, scor 91-75. În actul decisiv, oaspeții nu au mai reușit să revină în joc și astfel Portland Trail Blazers s-a impus cu 114-94.

CJ McCollum (33 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție) și Damian Lillard (29 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții și 2 capace) au jucat excelent, fiind decisivi pentru echipa gazdă. În schimb, de la oaspeți cei mai buni jucători au fost Paul George (27 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Steven Adams (16 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție) și Russell Westbrook (14 puncte, 9 recuperări, 11 pase decisive, o intercepție).

După acest meci, Portland Trail Blazers devine pentru moment prima echipă din NBA care conduce cu 2-0 în acest sezon. Formația din Oregon este favorită la câștigarea acestei serii iar următorul joc, care va avea loc vineri, 19 aprilie, în Oklahoma, va avea un rol foarte important.

Playoff-ul NBA continuă în această noapte (17.04) cu încă trei partide:

Boston Celtics – Indiana Pacers (ora 02:00 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Celtics)

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons (ora 03:00 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Bucks)

Houston Rockets – Utah Jazz (ora 04:30 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Rockets)

*foto: heavy.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!