Stiri

NBA: Kawhi Leonard ar putea lipsi până la finalul campionatului

David Istrate

David Istrate
23.02.2018

nba kawhi leonard accidentare san antonio spurs 

Fosta campioană din 2014 se află într-o situație destul de dificilă, în care Gregg Popovich încearcă să reconstruiască echipa. Tim Duncan s-a retras, iar Tony Parker și Manu Ginobili nu mai au același rol ca mai demult și astfel Kawhi Leonard era văzut drept noua față a francizei. Însă tânărul jucător s-a accidentat în play-off-ul anului trecut și de-atunci se pare că problemele se țin în lanț de echipa texană.

În sezonul trecut, San Antonio Spurs a reușit să ajungă în finala conferinței de Vest unde a întâlnit-o pe Golden State Warriors. Primul meci a fost început excelent de Leonard și colegii săi, care la un moment dat conduceau la 25 de puncte. Însă, diferența a devenit din ce în ce mai mică, californienii s-au apropiat pe tabelă iar momentul decisiv a avut loc cu puțin înainte de final, când Zaza Pachulia l-a călcat pe Kawhi Leonard, acesta ieșind accidentat. Prin urmare, Warriors și-a adjudecat acea serie și apoi a câștigat și finala cu Cleveland Cavaliers.

Revenind la Leonard, acesta a avut o perioadă de recuperare, însă în 12 decembrie, jucătorul de 2.01 metri a jucat împotriva lui Dallas Mavericks. Cel mai bun jucător defensiv din 2015 și 2016 a mai evoluat în 8 meciuri dar a început să simtă din nou dureri în zona cvadricepsului. Prin urmare, din 13 ianuarie, Kawhi Leonard nu a mai intrat pe teren. Cu toate acestea San Antonio Spurs se găsește pe locul al treilea în Vest.

Deși practică un joc foarte bun, fanii texani sperau la o revenire cât mai rapidă a celui mai bun jucător al finalei din 2014. Din păcate pentru ei, acest lucru nu se va întâmpla foarte curând, conform ultimelor declarații ale lui Gregg Popovich. Antrenorul lui Spurs s-a arătat destul de neîncrezător în șansele jucătorului său de a reveni în acest sezon, deoarece i-ar fi greu să îl reintroducă în sistemul de joc.

Cu toate acestea, există surse care spun că Leonard refuză să joace deși medicii și-au dat acordul. Prin urmare, probabil că extrema lui San Antonio Spurs așteaptă să se recupereze complet, fiind nesigur că recuperarea sa a recurs cum trebuie. De asemenea, acum câteva săptămâni au ieșit la suprafață câteva știri care susțineau că Leonard nu se prea înțelege cu conducerea echipei și astfel, acest refuz de a juca ar putea fi o consecință a acestui lucru.

Una peste alta, ceea ce este cert e că nu doar San Antonio Spurs, ci și întreaga ligă nord-americană îi simte lipsa lui Kawhi Leonard, care anul trecut, cu 25.5 puncte, 5.8 recuperări și 3.5 pase decisive, a fost unul din cei mai buni jucători din NBA.

*foto – Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!