Stiri Acvile

Naționala feminină sub 18 ani va juca pentru locurile 9-16 la europeanul din Austria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.08.2018

România U18 feminin va evolua pentru locurile 9-16 în meciurile de clasament la Campionatul European, Divizia B, din Austria. Tricolorele au început cu trei victorii din trei, dar au cedat marți șefia grupei A după 57-70 cu Finlanda. Meciul cu Portugalia devenea decisiv, iar ibericele s-au impus cu 57-54, pe sferturi: 16-20, 10-13, 15-9, 16-12.

România și Portugalia erau la egalitate de puncte înainte de duelul direct din grupa A, din ultima etapă a fazei grupelor.  Ambele echipe aveau o înfrângere un bilanț de 3 victorii și o înfrângere, cu liderul neînvins Finlanda. Câștigătoarea din duelul direct urma să prindă al doilea loc care duce în sferturi.

Portugalia a început meciul cu Carvalho, Carvalho, Guerreiro, Jesus și Martins. România le-a avut în 5-ul de start pe Ferariu, Orban, Părău, Popescu și Vați. La meciul precedent, pierdut cu Finlanda, Cătălin Tănase nu a folosit-o deloc pe Ghiță care s-a accidentat la genunchi în runda a 3-a. În duelul cu Portugalia a jucat doar trei minute, după ce avea medie de 19 în primele trei partide.

Meciul dintre Portugalia și România a fost unul echilibrat, cu 14 schimbări de lider. Tricolorele au avut un final de sfert unu mai bun, conducând cu patru puncte la prima pauză, scor 16-20. Avansul a crescut la 9 lungimi în a doua perioadă de joc, iar la jumătatea partidei scorul era 26-33. Portughezele au avut un run de 12 puncte în sfertul trei, cu care au trecut în față, 38-33. A fost rândul României să revină la conducere, iar finalul a fost strâns, fără ca vreo echipă să se desprindă la mai mult de patru puncte. Ibericele au fost cele care s-au impus, cu 57-54, și au sărbătorit calificarea în sferturi.

Carla Popescu a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte. Irina Părău a fost integralistă și a contribuit cu 12 puncte și 8 recuperări, iar Ștefania Cătinean a înscris 10 puncte la care a adăugat 4 recuperări. Pentru România au mai înscris: Csurulya 5 puncte, Ferariu 4 și Orban 1 punct (plus 9 recuperări). Portughezele au avut cu două marcatoare mai mult. Sara Guerreiro a marcat cel mai mult de la iberice, 19 puncte. Ana Jesus a fost în double-double cu 13 puncte și 13 recuperări.

Finlanda câștigă grupa A cu 10 puncte din 10, iar Portugalia încheie pe doi cu 9 puncte, cele două urmând să joace în sferturi cu primele două clasate din grupa B. România termină pe locul 3 cu 8 puncte după 3 victorii și 2 înfrângeri. Tricolorele vor juca pentru locurile 9-16. În următorul tur vor întâlni echipa de pe locul 4 din grupa B, Elveția. Urmează o zi de pauză, iar faza eliminatorie se va relua vineri.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!