Stiri Acvile

Naționala U20 masculin a pierdut primul meci de verificare

Adrian Micinic

Adrian Micinic
13.06.2013

 

Echipa națională de tineret (U20) masculin a României a pierdut în fața Bulgariei, scor 58-86, în cadrul priumului meci de verificare disputat în țara de la sud de Dunăre. Partida a avut loc joi (13.06), la complexul sportiv Pravets, din Sofia. Parțiale: 13-4 (min 5), 24-15 (min 10), 31-19 (min 15), 43-31 (min 20), 53-42 (min 25), 64-46 (min 30), 75-53 (min 35).

Hristu Șapera, antrenorul echipei României, a început meciul în următoarea alcătuire: Andrei Damian, Balazs Baczo, Vlad Stoicoviciu, Georgian Păun, Mario Lazăr. Au mai jucat Andrei Petică, Horia Cristiean, Liviu Rotariu, Leo Filip și Ștefan Ianuli. Nu au fost folosiți Adrian Movileanu și Florin Dăscălescu.

Remarcații echipei tricolore din punct de vedere statistic au fost: Baczo - 14 puncte, 4 recuperări dar și 5 posesii pierdute, Stoicoviciu - 13 puncte, 5 posesii pierdute, respectiv Lazăr - 6 puncte, 9 recuperări. Statistica completă a echipei României poate fi consultată mai jos.

Din partea învingătorilor Tencho Tenchev a avut 13 puncte, Dimităr Dimitrov a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, iar Pavlin Ivanov a terminat cu 11 puncte.

De notat că naționala de tineret a Bulgariei, pregătită de către Lubomir Minchev, a jucat în ediția 2012/13 a ligii profesioniste de baschet masculin a acestei țări. Bulgaria a promovat în primul eșalon baschetbalistic al Europei la această categorie de vârstă în urmă cu un an, urmând să evolueze alături de crema sportului cu mingea la coș din Europa la categoria sportivilor născuți în anul 1993 sau mai tineri.

Cele două echipe se reîntâlnesc vineri (14.06), la Botevgrad.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    Solutii
    Iata ca bulgarii au gasit o solutie simpla ( nationala U 20 joaca in Liga I) pentru a creste jucatori autohtoni . Adica se poate , dar trebuie ceva vointa .

    cu 10 ani în urmă (14.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!