Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Nova Vita pierde după un meci reușit cu Sepsi

Noémi Csiki

Noémi Csiki
09.03.2013


81-97

(20-27, 22-21, 18-25, 21-24)

 


 6-16 Statistica 17-5

În meciul contând pentru etapa a 26-a a LNBF dintre Nova Vita și Sepsi SIC, echipa vizitatoare a început ca și favorită și s-a și impus cu scorul de 81-97. Victoria nu a fost însă chiar atât de ușoară cum se prefigurase, mureșencele reușind să se mențină la o distanță mică de oaspete, datorită mai ales numărului mare de coșuri de trei puncte reușite în prima parte a meciului.

Sepsi s-a distanțat ușor în primul sfert, dar gazdele au preluat conducerea în minutul șapte după ce au reușit cinci coșuri de la distanță într-un intreval scurt. Oaspetele însă nu au intrat în panică și până la sfârșitul primelor zece minute avantajul lor a fost de 5 puncte (22-27). Al doilea sfer a fost cel mai reușit de mureșence, și singurul pe care l-au și câștigat, dar avantajul echipei oaspete a scăzut cu un singur punct, și scorul la pauză a fost 42-48.

În al treilea sfert Sepsi s-a distanțat peste pragul de 10 puncte diferență, sub care nu a mai coborât până la sfârșitul meciului. Nova Vita a folosit doar șapte jucătoare (aceleași șapte care joacă la fiecare meci) și oboseala a început să-și spună cuvântul, dar avantjaul echipei oaspete nu a fost destul de mare pentru ca antrenorul Déri Csaba să ruleze și rezervele, astfel încât la Sepsi au jucat doar 6 jucătoare.

Atacurile au fost însă foarte productive de ambele părți, și s-au înrergistrat multe puncte și multe performațe de double-double și un triple-double, după cum urmează:

La Sepsi, Jence Ann Rhoades a terminat cu 11 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive, Jasmin Bailey cu 25 de puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții, Mekia Shanta Valentine cu 20 de puncte și 11 recuperări. 

La Nova Vita, Chantel Hilliard a reușit 27 de puncte și 11 recuperări.

Ambele formații au avut procentaje foarte ridicate la aruncările de la distanță (Nova Vita - 50%, Sepsi - 47,4%). Acesta a fost singurul capitol la care mureșencele  au terminat în avantaj, echipa oaspete fiind mai bună la toate celelalte categorii de statistică, cel mai pronunțat la recuperări (49 - 31).

Aceasta este cea de-a 17-a victorie a formației antrenate de Déri, în timp ce Nova Vita continuă cu 6 victorii și 16 înfrângeri.

În etapa următoare, Nova Vita se va deplasa la Alexandria, iar Sepsi va primi vizita formației din Alba Iulia.

Foto: Ürmösi Levente Mihály

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!