Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

O nouă achiziție pentru CSU Asesoft Ploiești

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.07.2014

Campionii de la CSU Asesoft Ploiești continuă campania de transferuri în privința sezonului competițional care va debuta în toamnă. Potrivit site-ului oficial al EuroCup, prahovenii au ajuns la un acord contractual cu americanul Chris Cooper, înțelegerea fiind semnată pe o perioadă de un an. Clubul prahovean nu a oficializat mutarea lui Cooper la Ploiești dar cel mai probabil vor anunța venirea americanului la începutul săptămânii viitoare.

Cooper este originar din Dumfries, Virginia, are 24 de ani, măsoară 2.05 metri, cântărește 110 kg și evoluează pe pozițiile 4 și 5. În stagiunea precedentă, baschetbalistul de peste ocean a îmbrăcat echipamentul lituanienilor de la BC Siauliai. Cu Chris Cooper în echipă, formația din Lituania a terminat pe locul 6 în sezonul regulat din campionat cu un bilanț de 20 de victorii și 14 înfrângeri, în timp ce în play-off au fost eliminați de Neptunas încă din primul tur. De asemenea, Siauliai a participat și în Liga Baltică, competiție pe care a reușit să o câștige. 

La nivel de întrecere internă, noul jucător al campioanei României a bifat 36 de prezențe, acumulând medii pe meci de 7.0 puncte, 5.0 recuperări, 0.9 pase decisive și 7.9 în dreptul eficienței. De cealaltă parte, în Liga Baltică, Cooper a evoluat de 18 ori pentru Siauliai, reușind să contabilizeze în medie 8.8 puncte, 5.9 recuperări, 0.6 pase decisive, respectiv 10.2 în dreptul productivității. 

Chris a absolvit colegiul Old Dominion în 2012, iar în sezonul 2012-2013 a evoluat în NBA Development League la Bakersfield Jam. 

*Foto: Facebook BC "Šiauliai" oficialus puslapis

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!