Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

O nouă victorie pentru Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în fața Universității Cluj

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.03.2017

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe continuă marșul triumfal spre câștigarea sezonului regulat într-o manieră mai mult decât categorică. Fetele pregătite de Zoran Mikes au trecut aseară de Universitatea Cluj cu 79-57, ajungând astfel la un bilanț de 21 de meciuri câștigate și unul singur pierdut, în timp ce Târgoviște este pe locul 2 cu 16 victorii și 6 înfrângeri, respectiv Clujul pe 3 cu 14 meciuri câștigate și 8 pierdute. 

Pentru o siguranță în plus, Sepsi a debutat în forță partida de aseară de pe teren propriu, reușind rapid să se desprindă de adversarele din Cluj-Napoca, 23-16 după sfertul inaugural. Actul secund a fost unul echilibrat, adjudecat de oaspete cu 14-13, cele două formații intrând la vestiare despărțite de 6 puncte, 36-30.

Sfertul de după pauza mare a fost unul încărcat de emoție, echilibrat și cu destul de multe puncte marcate de ambele echipe. După 5 minute trecute din sfert, clujencele au reușit să restabilească egalitatea la 40. Până la sfârșitul secvenței, gazdele au mers din nou la 5 puncte, intrând în decisiv cu 56-51. Totuși, după 3 sferturi destul de echilbirate, Universitatea a căzut în ultimul sfert, iar Sepsi a profitat din plin de acest lucru, reușind un neverosimil 23-6 în cele 10 minute de joc, pentru o victorie finală la 22 de puncte diferență, 79-57. 

Cea mai bună jucătoare din tabăra formației gazdă a fost de departe Janeesha Jeffery autoare a 31 de puncte, 8 recuperări și 37 de unități la eficiență. Americanca a fost urmată de Amanda Clara Thompson 10 puncte (8 recuperări), Tyaunna Dominique Marshall 9 puncte (8 recuperări), Tunde Kilin 9, Ancuța Stoenescu 5, Annemarie Godri Părău 5, Chandra Harris 4, Andreea Lazăr 3 și Janee Shegog 3. 

De cealaltă parte, de la Universitatea Cluj au punctat Andra Mandache 22 (7 recuperări), Brittany Janelle Denson 14 (13 recuperări), Dajana Butulija 7, Gabriela Irimia 6, Taneisha Harrison 6, respectiv Natasha Dixon 2. 

În runda următoare din lupta pentru locurile 1-6 din LNBF, Sepsi va da piept în deplasare cu CSM Târgoviște, în timp ce Universitatea Cluj se va deplasa la Satu Mare pentru duelul cu CSM. 

*Foto: Szigyártó Szabolcs (Crow Security)

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    SIC
    Targoviste venim !!!

    cu 7 ani în urmă (02.03.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Tihi :

    HAI SEPSI SIC !!
    Nu numai venim,ci vom castiga...Fetele noastre din Sepsiszentgyörgy vor da la Targoviste o lectie de baschet celor prezenti...Virtutea secuiasca va invinge din nou !!!

    cu 7 ani în urmă (02.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Tiberiule
      Din punctul meu de vedere ai putea sa scrii intreg mesajul in ungureste.

      cu 7 ani în urmă (02.03.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Un pic de eroare stimate TDM
      Acum vreo 30 + de ani am avut primul contact cu lumea secuiasca.
      Am facut eroarea sa incep o fraza cu sintagma "Voi, ungurii..."
      Mi s-a explicat, cu simpatie si indulgenta dar cu un ton cat se poate de serios si hotarat, ca Secui nu sunt Unguri si ca folosind apelativul "ungur" in relatia cu un secui, il jignesti, 'neintentionat, desigur, dar totusi omu' o simte.
      Cat & cand & cu cine am avut ocazia, am aprofundat tema.
      Si da, Secui nu = Ungur.
      Ba chiar, neaosii de ambele parti, se cam "maraie" reciproc. Istoria comuna nu o fost chiar roz.
      Legat de " virtutea secuiasca" , eu inteleg entuziasmul ( motivat de performanta echipei) a stimatului coleg de forum secui dar, totusi, majoritatea fetelor, din echipa, nu au aceasta descendenta.
      Oricum, sa fie clar pentru toata lumea, " Chapeau " fetelor

      cu 7 ani în urmă (02.03.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      oldtimer
      Moldoveanul e roman ?

      cu 7 ani în urmă (03.03.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Sic
      Am citit istoria Transilvaniei si o cunosc. Discutiile astea nu au ce cauta aici cum nici imnurile minoriratilor nu au ce cauta la evenimente sportive organizate la nivel national.

      cu 7 ani în urmă (05.03.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!