Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Oficial. Hristu Șapera este noul antrenor al lui BCM U Pitești

Adrian Micinic

Adrian Micinic
22.07.2013

 

Hristu Șapera este noul antrenor principal al echipei BCM U Pitești. Tehnicianul originar din București, în vârstă de 32 ani îi succede în funcție lui Tudor Costescu. El a semnat contractul în cursul zilei de luni (22.07).

Deși este foarte tânăr, Șapera a obținut câteva rezultate notabile în scurta sa carieră ca antrenor. După ce și-a încheiat activitatea de jucător (a evoluat la Rapid București în primul eșalon baschetbalistic al țării), Hristu a obținut promovarea în Liga Națională alături de Granitul București. Gruparea la care Șapera a debutat și ca jucător nu a avut posibilitatea de a se încrie în prima ligă din cauza problemelor financiare.

Ulterior, Șapera a devenit antrenor principal al echipei CSM București, alături de care a petrecut două sezoane în această funcție după o perioadă în care a fost asistent pentru Mladen Ostojic respectiv Predrag Vasic. În cei doi ani la gruparea din capitală, Șapera s-a calificat de două ori în playoff. De altfel, cu tehnicianul aromân în funcție CSM București a obținut prima calificare în playoff din istorie, unica calificare la turneul final al Cupei României, precum și cea mai bună clasare din istorie (locul 7). Șapera are 44 victorii și 32 înfrângeri ca antrenor principal în primul eșalon baschetbalistic al României.

Acesta va fi primul angajament al lui Hristu Șapera în baschetul românesc la un club care nu este stabilit în București.

BCM U Pitești a ratat calificarea în playoff-ul Ligii Naționale la ultimele două ediții. De asemenea, argeșenii nu au reușit să se califice la turneul final al cupei în sezonul 2012/13, după ce în ediția anterioară au câștigat această competiție. Echipa piteșteană a câștigat ediția inaugurală a SuperCupei României.

8 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Marinescu Irinel :

    coach
    Bine ai venit! Asteptam un sezon magic la Pitesti. Speram ca anul acesta sa fie realiste declaratiile din presezon ale lui Ziguli!

    cu 10 ani în urmă (22.07.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    curios
    eu sunt tare curios sa vad acei jucatori MVP de care vorbea Ziguli, ca m-am cam saturat de vorbele din anii trecuti cand se promitea marea cu sarea si veneau jucatori care nu nimereau cosul. si se renunta la ei dupa 1-2 luni !

    cu 10 ani în urmă (22.07.2013) Raspunde
  • Maria :

    Jucatori straini
    Daca tot suntem dezamagiti de unii jucatori straini, nu credeti ca ar trebui sa dam o sansa si juniorilor romani, care asteapta un semn pentru a demonstra ca sunt in stare sa lupte pentru culorile echipei lor ? Rog antrenorii sa se gandeasca la acest lucru.

    cu 10 ani în urmă (23.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Jucatori romani straini
    Parca si vad jucatorii romani aliniati in asteptarea semnului nu stiu cui ca sa lupte bine pentru culorile echipei lor. Eu unul cred ca mai repede ii atrage culoarea banilor. Au trecut vremurile cand patriotismul tinea de foame. Nimeni nu le ia sansa de a juca bine dar asta nu inseamna ca pot juca un sezon intreg doar de dragul experimentului.

    cu 10 ani în urmă (23.07.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    valoarea
    din pacate, valoarea juniorilor romani este foarte scazuta, nu ai nici o sansa in Liga nationala, vezi exemplul echipei Dinamo de anul trecut. si s-a vazut si la europenele U20 de la Pitesti unde, daca nu era Olah care joaca in USA, eram ciuca batailor. am vazut in schimb niste juniori foarte talentati, in frunte cu conducatorul de joc al Belgiei, un tanar de 17 ani.

    cu 10 ani în urmă (23.07.2013) Raspunde
  • tzontzolino :

    antrenor
    sa vedem ce o sa faca Sapera...la europene baga niste antitalente cateodata...si nu stie ce inseamna moralul unui jucator. Daca jucatorul are moralul praf...gata numai intra tot meciul ca risca sa nu faca nimic(asa facea Costescu).
    Cu CSM...se baza pe Martinici, Sheperd, Sir si experienta lui Carutasu...ca in rest nu facea nimic. Si sa nu uitam ca T Costescu l-a batut si la Pitesti si la Bucuresti cu peste 100 puncte marcate

    cu 10 ani în urmă (23.07.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    sapera
    de ce nu vezi si partea pozitiva..poate are ochi buni pt a aduce jucatori.ceea ce lui costescu ii lipsea total. eu cred ca e un antrenor bun ca si costescu de altfel.mie de ex ce nu.mi placea la costescu; daca nu mergea jocul se panica si nu gasea solutii.sapera parea mult mai lucid in momente importante.

    cu 10 ani în urmă (24.07.2013) Raspunde
  • tzontzolino :

    @adu
    Ce jucatori? Din surse am inteles ca lotul e aproape gata...deci el nu are ce sa mai zica acum la preferinte..poate dupa o perioada de proba sa mai schimbe ceva. App se pare ca P Barac ar fi semnat cu altcineva deja :(

    cu 10 ani în urmă (24.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!