Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Olaru Ion, sancţionat de către Biroul Federal

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.02.2015

Foto: Arhivă - Răzvan Păsărică

Anul 2015 a debutat cât se poate de rău pentru arbitrajul românesc. Două confruntări, câte una din Cupa României şi Liga Naţională de Baschet masculin, s-au soldat cu contestaţii, trei arbitri au fost sancţionat în total cu 18 etape de suspendare, iar o mare parte dintre tehnicienii echipelor prim divizionare s-au plâns de nivelul arbitrajului.

În urma Biroului Federal ce a avut loc pe 30 ianuarie, forul românesc a decis sancţionarea cu avertisment a preşedintelui colegiului central al arbitrilor de baschet, Ion Olaru. Prin cominicatul de presă oferit site-ului nostru, FRB nu a detaliat motivul pentru care preşedintele şi comisarul bucureştean a fost sancţionat. S-a menţionat doar comunicarea şi activitatea defectuoasă a acestui colegiu respectiv solicitarea către Ion Olaru de a propune Biroului Federal amenamente în vederea îmbunătăţirii regulamentului arbitrilor de baschet din ţară, până la data de 01.03.2015.

Avertismentul a fost aprobat de 9 membrei prezenţi la întrunirea lunară, un vot contra respectiv o abţinere.

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Ion Olaru e taticul lor
    Mai intai ca talharul asta, intr-o tara normala, nici observator n-ar fi, ce sa mai vorbim de sef peste arbitri!!!
    La hotie e cel mai cel. Banica, Ciulin si Grigoras la un loc sunt mici copii pe langa el.
    Olaru poate scoate o carte cu DVD: cum sa dai cu japca un titlu Stelei. Sa ne amintim de meciul Steaua - U Cluj din '90 in care actualul sef al arbitrilor a fost maestrul de ceremonii!

    cu 9 ani în urmă (05.02.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      Olaru
      Sigur,nu-s de uitat faptele de vitejie ale batranului prestidigitator,dar trecutul este evident dus.Groaznic si impardonabil este ca ACUM face niste promovari de te doare mintea,aproape toate cluburile se plang de calitatea execrabila a arbitrajelor,dar totusi nu se iau masuri de fond,nu cate o spoiala de cateva etape de suspendare.

      cu 9 ani în urmă (05.02.2015)
    • CS Energia Târgu Jiu abu:

      olaru
      Este cumva vreo legatura intre Ion Olaru si Alexandru Olaru?

      cu 9 ani în urmă (05.02.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Absolut niciuna exceptand ca unul e fiul celuilalt si are aceleasi naravuri

      cu 9 ani în urmă (06.02.2015)
    Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    Ion Olaru e taticul lor
    @carlos_cj, individul asta care este presedintele arbitrilor, este aceiasi persoana cu cel care a talharit finala Cluj - Steaua din '90 ? Stdent fiind la Cluj, am fost la meciul ala si asa jaf n-am vazut in viata mea ! Tin minte ca spectatorii vroiau sa linseze arbitrul si asta a zbughit-o la vestiar cu vreo 10 secunde inainte sa se termine meciul ! Dar vazandu-i "mecla" din fotografie, cred ca a fost si la finala de la Sibiu din '95 parca, in sala mica de langa piata cu flori. Pai si atunci tipul a furat pentru oaspeti in asa hal incat lumea a vrut sa-l omoare ! Daca asta este presedintele arbitrilor, realizez de ce arbitri sunt infatuati (Ciulin), au tupeu nesimtit (Grigoras) sau sunt prosti precum cel care a fost la Medias - Pitesti si a dat greseala antisportiva impotriva Mediasului in ultimul minut de joc ! Fiecare ia cate ceva din "calitatile" sefului lor! Cred ca numai Banica il depaseste in ticalosenie, sau poate ma insel doar pentru ca amintirile sunt mai proaspete, oare ?
    @abu Nu cred ca exista o legatura, exceptand faptul ca unul este presedintele arbitrilor si celalat arbitru. Doar simpla coincidenta de nume, cred. De altfel, am auzit niste zvonuri cum ca Alexandru Olaru ar fi fiul lui Banica din prima casatorie si a pastrat numele mamei !

    cu 9 ani în urmă (06.02.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!