Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Olexandr Tishchenko completează lotul lui Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.09.2015

Olexandr Tischenko alături de Jeoffrey Lauvergne într-un meci din Euroligă din sezonul 2013/2014

Gaz Metan Mediaș și-a completat lotul prin transferul lui Oleksandr Tishchenko. Sportivul ucrainean va evolua pentru prima dată în România după ce în precedentele două stagiuni a îmbrăcat echipamentul lui Budivelnik Kiev.

Născut pe 25 martie 1989, Olexandr Tishchenko măsoară 2.05 metri și cântărește 110 kilograme. El poate evolua atât pe poziția 5 cât și pe poziția 4.

În stagiunea precedentă, Olexandr Tishchenko a evoluat în 28 de partide pentru Budivelnik Kiev în SuperLiga din Ucraina. El a avut medii statistice de 5.2 puncte, 2.9 recuperări și 1.0 pase decive.

Olexandr Tishchenko a o experiență la nivel de Euroligă. În sezonul 2013/2014 el a prins 7 partide alături de Budivelnik Kiev în cea mai importantă competiție europeană intercluburi. În cele 7 jocuri, Tishchenko a strâns medii de 1.3 puncte și 1.9 recuperări în 6.2 minute jucate pe meci.

În cariera sa, Olexandr Tishchenko a jucat numai în Ucraina și a mai trecut pe la BC Kiev și Dnipro-Azot Dniprodzerzhinsk. Sportivul are în palmares două titluri ale Ucrainei dar și două cupe ale statului vecin României.

Prin înregimentarea lui Olexandr Tishchenko, Gaz Metan Mediaș a încheiat campania de achiziții. În lotul pregătit de Ovidiu Teleabă și Mihai Popa se mai regăsesc Gediminas Navickas, Niksa Nikolic, Vaidotas Peciukas, Aliaksandr Pustahvar, Robertas Grabauskas, Vladislav Solopa, Horia Cristiean, Bogdan Costa, Mihai Gavrilă, Alin Andrieș, Cristian Corneanu și Dan Ioan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!