Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov și CSBT Alexandria se întâlnesc în restanța din etapa a 12-a

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.01.2018

Olimpia Brașov primește astăzi vizita celor de la CSBT Alexandria într-o partidă contând pentru etapa a 12-a din Liga Națională de baschet feminin. Meciul a fost amânat de la finalul lunii decembrie, când sala D.P. Colibași a fost ocupată.

Atunci partida a fost aleasă și pentru televizare, iar antrenorul gazdele luau în calcul chiar și disputarea ei la Sfântu Gheorghe. Sala din Brașov era ocupată cu un turneu de fotbal. Până la urmă s-a luat decizia amânării.

Astăzi se întâlnesc echipele de pe locurile 6 și 3. Olimpia are 20 de puncte după 7 victorii și 6 înfrângeri, iar CSBT Alexandria are un bilanț de 8 victorii și 6 înfrângeri, 22 de puncte.

Brașovencele au 3 victorii și 3 înfrângeri în meciurile jucate în acest campionat pe propriul teren. Formația din Teleorman a câștigat un singur meci din cele 6 disputate în deplasare.

Gazdele vin după înfrângerea clară de la Sfântu Gheorghe, scor 89-52. Atunci cea mai bună marcatoare a brașovencelor, Aliyyah Handford, a fost sancționată cu greșeală descalificatoare. Conform Regulamentului General de Organizare al Competițiilor de Baschet, „descalificarea directă cu GD a unui jucător, antrenor, antrenor secund sau însoțitor al unei echipe rămâne în vigoare până când va fi stabilită o sancțiune disciplinară, indiferent de anul competițional, tipul de concurs sau structura sportivă (echipa) implicată”. Nu a fost stabilită încă o sancțiune, astfel că este probabil ca formația de sub Tâmpa să abordeze meciul fără fundașul american.

Înainte de eșecul pe terenul campioanei, Olimpia a obținut o serie de trei victorii, două dintre acestea fiind pe propriul teren, cu Sirius Târgu Mureș și CSM Satu Mare. CSBT Alexandria a avut trei meciuri strânse în ultimele trei etape. A pierdut la Cluj în prelungiri, a câștigat acasă cu SCM Timișoara la trei puncte și a cedat la Arad la trei lungimi, scor 69-66. Teleormănencele au pierdut în ultimele trei deplasări. Singurul lor succes pe terenuri străine, în această ediție de campionat, este cel de la Timișoara, din etapa a 6-a.

Olimpia Brașov și CSBT Alexandria s-au întâlnit de 18 ori în competițiile interne, începând din 2010. CSBT s-a impus de 11 ori și Olimpia de 7. În meciul tur finalul a fost dramatic. Carla Bartee a reușit coșul victoriei în ultima secundă, de după semicerc. S-a încheiat 72-71. Formația brașoveană a câștigat ultimele 4 partide în care a primit vizita teleormănencelor. Ultima victorie a celor din Alexandria la Brașov s-a înregistrat în octombrie 2013.

Va fi și un duel între cele mai bune recuperatoare ale campionatului: Kristina Higgins și Carla Bartee. Higgins are o medie de 13 recuperări/meci, iar Bartee are 11,79. Cele două au câte 8 double-doubles în campionat și conduc în acest clasament.

Meciul dintre Olimpia Brașov și CSBT Alexandria se dispută astăzi, de la ora 18, la sala D.P. Colibași. Din brigada de arbitri vor face parte Andrada Csender, Dragoș Barbu și Andrei Bădilă, supervizați de Anton Cutov.

*foto: Szigyártó Szabolcs/Crow Security și Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!