Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia Brașov pierde la Alexandria și termină sezonul regulat pe ultima poziție de play-off

Radu Bărăian

Radu Bărăian
28.02.2015

LNBF

Etapa 26

78-76

Sala Sporturilor Alexandria

18-8 Statistică 14-12

Partida dintre CST BC Alexandria și Olimpia CSU Brașov din cadrul ultimei etape a sezonului regulat din LNBF a fost adjudecat de formația gazdă cu scorul de 78-76. Pentru formația de sub Tâmpa acest meci a fost unul de maximă importanță, iar cu acest eșec a cedat locul 7 din clasament terminând sezonul regulat pe 8. 

Victoria le aducea olimpicelor un loc 7 la finele sezonului regulat și având în vedere acest aspect, elevele lui Dan Calancea au intrat foarte bine în meci, câștigând primul sfert cu un parțial de 28-22. În actul secund a revenit în joc și Alexandria, iar mai mult de atât, fetele lui Mădălin Piperea au reușit 10 minute de joc excelente, impunându-se cu 26-15. Astfel, la pauza mare, tabela indica 48-43 în favoarea gazdelor. 

Secvența de după pauza mare a fost una foarte echilibrată și destul de săracă din punct de vedere al punctelor marcate. Totuși, echipa de sub Tâmpa a reușit să mai reducă puțin din diferență după un scor pe sfert de 13-12. Ultimele 10 minute debutau cu 60-56 pentru Alexandria. Pe parcursul actului decisiv, Brașovul a reușit să restabilească egalitatea, iar cele 2 formații mergeau umăr la umăr. Cu 50 de secunde înainte de final, Natasa Bucevac a dus-o pe Olimpia la 2 puncte în fața gazdelor, 76-74. Apoi, cu 40 de secunde înainte de final, Shanita Arnold a fructificat 2 aruncări libere pentru Alexandria, ducând scorul la 76-76. La următorul atac Sonia Ursu a ratat un lay-up, iar cu 8 secunde rămase din joc, Shanita Arnold din nou a marcat 2 puncte printr-un stop-șut, puncte care au adus victoria Alexandriei, scor final 78-76. 

Punctele victoriei pentru Alexandria au fost marcate de A. Webb 19, M. Stroman 17 (13 recuperări), S. Arnold 15 (4 recuperări, 6 pase decisive), A. Șipoș 11, A. Chivu 8, R. Coffey 6 și S. Miteva 2 (6 recuperări). De cealaltă parte, de la Olimpia au punctat C. Bartee 21 (18 recuperări), Z. Mitov 15 (8 recuperări), B. Jones 14 (8 recuperări, 8 pase decisive), G. Irimia 11 (5 recuperări), N. Bucevac 9 (5 recuperări, 4 pase decisive), respectiv S. Ursu 6 (7 recuperări, 4 pase decisive). 

Astfel, după acest ultim meci din sezon, CST BC Alexandria a terminat pe locul 5 cu un bilanț 18 meciuri câștigate și 8 pierdute, în timp ce brașovencele au încheiat stagiunea regulată pe ultimul loc de play-off cu 14 meciuri câștigate și 12 pierdute. 

În prima fază de play-off, Alexandria va avea parte de un super-duel cu echipa de pe locul 4, CSU Alba Iulia. De cealaltă parte, Olimpia CSU Brașov va avea o misiune imposibilă în fața câștigătoarei sezonului regulat, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. 

*Foto: Facebook Olimpia Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!