Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, la a 4-a întâlnire a sezonului

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.03.2019

Olimpia CSU Brașov primește vizita campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, sâmbătă de la ora 18:00, în penultima etapă a Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Rezultatul este important doar pentru campioană, care luptă pentru locul 1 înainte de play-off, în timp ce brașovencele vor încheia pe 3 indiferent de scor.

Covăsnencele s-au impus în toate cele trei confruntări din acest sezon. 96-57 a fost scorul în primul meci, din luna octombrie, la Sepsi Arena. Returul le-a revenit oaspetelor cu 84-71. În meciul din Grupa Roșie s-au impus alb-verzile cu 87-58 pe propriul teren, la finalul lunii ianuarie. Din 2012 până acum au fost 23 de meciuri între cele două echipe și ACS Sepsi SIC s-a impus în 22 dintre acestea. Singura victorie brașoveană s-a înregistrat în decembrie 2015.

Față de ultima confruntare directă ambele echipe au noutăți. Olimpia CSU Brașov le are pe Brandi Wingate, Devran Tanacan și Marija Prlja, iar ACS Sepsi SIC o are pe Kristina Topuzovic. De la formația brașoveană a plecat Kristina Arsenic, iar Flavia Ferenczi n-a mai evoluat de atunci. La alb-verzi principala jucătoare U23, Ioana Ghizilă, s-a accidentat la genunchi în returul sfertului din cupă de la Arad și nu a mai jucat de atunci, în următoarele două meciuri.

Șase puncte despart cele două echipe în clasamentul Grupei Roșii. ACS Sepsi SIC este pe prima poziție cu 37 de puncte (19 victorii/1 înfrângere), iar Olimpia CSU este pe trei cu 31 de puncte (10/11). Brașovencele au 6 victorii și 4 înfrângeri pe propriul teren în campionat, în timp ce covăsnencele au 9/1 în deplasare. Cele două echipe vor lupta și pentru un loc în finala Cupei României. Semifinala va fi în 30 martie la Sfântu Gheorghe.

Olimpia CSU vine după ce s-a impus sâmbăta trecută acasă cu CSM Târgoviște în meciul decisiv pentru locul 3, scor 75-59. ACS Sepsi SIC a întâlnit marți în deplasare tot formația dâmbovițeană și s-a impus cu 78-49.

Echipa lui Zoran Mikes are medii mai bune atât la puncte marcate (84,4 față de 72,2), cât și la puncte primite (59 față de 77,5). Alb-verzile stau mai bine și la recuperări (43,9 față de 35,2), pase decisive (22,6 la 18,3), intercepții (10,6 la 7) și mingi pierdute (15 la 16,4). Brașovencele au medii mai bune la capace (2,2 față de 1,9) și faulturi (16 la 16,7). Covăsnencele au procentaje mai bune la șuturile din semicerc (56,2% față de 46,9%) și de la linia de fault (74,6% la 73%), în timp ce elevele lui Dan Calancea stau mai bine de la distanță (36,7% la 32,5%).

Carla Bartee și Kristina Higgins sunt liderele celor două echipe la puncte și recuperări. Bartee are medii de 16,9 puncte și 9,6 recuperări pentru brașovence, la care Biljana Pesovic oferă 5,4 assist-uri pe meci. Higgins contribuie cu 17,3 puncte pe partidă și 11,5 recuperări, în timp ce Annemarie Godri-Părău are 6,4 pase decisive pe partidă.

Meciul dintre Olimpia CSU Brașov și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă sâmbătă, de la ora 18:00, la sala D.P. Colibași. Pentru gazde va fi ultimul meci din sezonul regulat pentru că stau în ultima rundă. Alb-verzile vor încheia această fază a campionatului cu un duel pe propriul teren cu principala urmăritoare, CSM Satu Mare, la finalul săptămânii viitoare. 

*foto: Olimpia CSU Brasov faceook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!