Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Olimpia CSU Brașov obține a doua victorie în startul de campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.10.2018

Olimpia CSU Brașov a obținut al doilea succes în actuala ediție de campionat, la patru zile de la primul. Partida dintre Universitatea Cluj-Napoca și Olimpia CSU Brașov, restanța din prima etapă, s-a încheiat cu scorul de 71-80, pe sferturi: 19-17, 16-20, 15-22, 21-21. Oaspetele au făcut diferența cu cele 11 reușite de după semicerc, în timp ce gazdele au fost mai bune la șuturile de două puncte și de la linia de fault. La „U” a debutat Begenisic, care nu a fost la meciurile din cupă.

Pentru Universitatea Cluj era primul meci din campionat, în timp ce brașovencele au disputat deja partida din etapa secundă. Clujencele au avut pentru prima dată în acest sezon toate cele 3 stranierele într-un meci. Carmin Popa le-a trimis în 5-ul de start pe Arlesia Morse, Rishonda Napier, Aleksandra Begenisic, Marina Sfîrlea și Nicolett Orban. Dan Calancea a răspuns Flavia Ferenczi, Biljana Pesovic, Carla Bartee, Alina Podar și Kristina Arsenic.

Ferenczi și Begenisic au marcat primele puncte, iar Podar, Arsenic și Pesovic au dus scorul la 2-8. Napier, Begenisic și Părău au egalat la 8. A urmat un run de 7 puncte pentru oaspete, cu Ferenczi și Bartee marcând primele triple. A fost rândul gazdelor să aibă momente mai bune, iar Cenean și Morse le-au dus în avantaj. La prima pauză scorul a fost 19-17.

Sfertul secund a fost sub semnul echilibrului. Cele două echipe s-au succedat la conducere, dar cea mai mare diferență a fost de trei puncte. Pesovic a marcat de la distanță în ultimele secunde și și-a dus echipa în avantaj la vestiare. Scorul la pauza mare era 35-37.

Brașovencele au scuturat de 4 ori plasa de la distanță după pauză și scorul devenea 43-49 la jumătatea sfertului trei. Ferenczi și Pesovic au punctat din semicerc și diferența creștea la 10 lungimi, 45-55 cu trei minute până la ultima pauză. Gazdele au înjumătățit ecartul de la linia de fault și prin Părău, iar Podar a stabilit scorul ultimei pauze cu o reușită de după semicerc, 50-59.

Begenisic a marcat prima în sfertul patru și brașovencele s-au distanțat la 15 lungimi în minutul 33. Clujencele s-au apropiat la 9 puncte, Pesovic a răspuns cu o reușită de după semicerc, iar americancele gazdelor au redus ecartul la cinci lungimi cu patru minute rămase din joc, 65-70. Arsenic, Bartee și Podar au oferit un final liniștit pentru oaspete, iar Napier a stabilit scorul final, 71-80.

Olimpia CSU Brașov a făcut diferența cu 11 triple (din 27 de încercări, 40%), în timp ce gazdele au ratat toate cele 10 tentative de după semicerc. Clujencele au stat mai bine la șuturile de două puncte (26 de reușite față de 18) și de la linia de fault (19-11). Universitatea a avut mai multe recuperări, 45-34.

Biljana Pesovic a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte (3x3), fiind aproape de triple-double cu 8 recuperări și 12 pase decisive. Sârboaica a fost din nou integralistă pentru alb-albastre, la fel ca în victoria cu CSM Satu Mare. Alte două jucătoare au evoluat pe toată durata partidei pentru Olimpia CSU la Cluj. Carla Bartee a fost în double-double cu 17 puncte (4x3) și 12 recuperări, iar Alina Podar a reușit 16 puncte (3x3), 4 recuperări și 4 pase decisive. Pentru oaspete au mai înscris: Arsenic 13 puncte, Ferenczi 11, Filip 2 și Al Ash Hab 1 punct.

Aleksandra Begenisic a debutat cu un double-double la gazde, 18 puncte și 13 recuperări. Pentru Unniversitatea Cluj au urmat-o Rishonda Napier cu 17 puncte (6 recuperări, 7 pase decisive) și Arlesia Morse (integralistă) cu 15 puncte. Pentru gazde au mai înscris: Părău 10 puncte (aproape de double-double cu 9 recuperări), Orban 6 puncte, Cenean 3 și Sfîrlea 2 puncte.

Pentru clujence urmează sâmbătă o deplasare la CSM Satu Mare, iar brașovencele vor juca pe terenul campioanei ACS Sepsi SIC.

*foto: olimpiabaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!