Stiri

Panathinaikos și Maccabi Tel Aviv, victorii importante în cursa pentru playoff-ul Euroligii

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.03.2019

Panathinakos Atena și Maccabi Tel Aviv au obținut victorii importante în deplasare în etapa cu numărul 25 a Euroligii, prin care se mențin în lupta pentru playoff.

PAO a avut o misiune mai ușoară în Turcia, unde a jucat pe terenul ultimei clasate, Darussafaka Istanbul. Trupa lui Rick Pitino a obținut al doilea succes consecutiv în deplasare și doar al 3-lea al sezonului pe teren străin. Grecii nu aveau voie să facă vreun pas greșit și au jucat în consecință, obținând o victorie categorică, 91-67.

Ioannis Papapetrou a fost cel mai bun marcator pentru „verzi” cu 18 puncte, Georgios Papagiannis a terminat în double-double, 14 puncte și 12 recuperări, la fel ca Nick Calathes, cel care a totalizat 10 puncte și 11 pase decisive.

Toney Douglas a fost cel mai bun jucător al gazdelor cu 14 puncte.

Maccabi Tel Aviv a avut o misiune mult mai dificilă, jucând pe terenul lui Bayern Munchen, o formație la rândul ei cu aspirații la playoff. Israelienii au avut inițiativa aproape pe întreaga durată a jocului iar în sfertul trei și-au asigurat un avantaj format din două cifre, pe care l-au apărat în ciuda forcing-ului germanilor din ultimul sfert. La final s-a consemnat scorul de 77-70 pentru Maccabi.

Scottie Wilbekin a fost omul meciului cu 19 puncte și 6 pase decisive. Tarik Black a adăugat 14 puncte și 7 recuperări pentru ehipa din Tel Aviv.

De la gazde s-au remarcat Derrick Williams cu 17 puncte, 7 recuperări și Danilo Barthel cu 16 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Maccabi Tel Aviv, Bayern Munchen și Panathinaikos Atena ocupă pozițiile 9, 10 și 11 în clasamentul Euroligii, toate cu un bilanț de 12 victorii și 13 înfrângeri. Baskonia și Olympiacos au 12 victorii și 12 înfrângeri, cu un meci mai puțin disputat, și sunt în fața grupului format din cele trei echipe.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!