Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pankracije Barac, noua achiziție a Stelei CSM EximBank

Paul Olar

Paul Olar
07.07.2014

Steaua CSM EximBank București reprezintă una dintre grupările active pe piața transferurilor. După ce au bătut palma cu Titus Nicoară, oficialii din capitală l-au convins să semneze și pe Pankracije Barac, informează site-ul steauabaschet.ro.

Croatul vine de la BCM U Pitești, acolo unde a evoluat în ultimele două sezoane. Fundașul a bifat în această perioadă 60 de prezențe în ambele competiții baschetbalistice din țara noastră. Barac a fost  de cele mai multe ori principalul realizator al argeșenilor, contabilizând următoarele medii: 15.8 puncte, 3.3 pase decisive, 3.1 recuperări, 1.5 recuperări, respectiv 14.5 la eficiență.

Nu în ultimul rând, ex-iugoslavul a jucat în EuroChallenge alături de piteșteni și a participat la ultima ediție a All Star Game-ului românesc. Pankracije este unul dintre jucătorii titrați ai campionatului nostru, el îmbrăcând de-a lungul carierei maieul echipelor Zadar, KK Zagreb, Cibona Zagreb, BC Kiev sau Spirou Charleroi.

Până la ora actuală, Steaua și-a mai asigurat serviciile lui Ionuț Drăgușin, Bozo Djurasovic sau Adrian Tudor. De asemenea, antrenorul Niksa Bavcevic a semnat un nou angajament cu "militarii".

În stagiunea trecută, bucureștenii au ocupat poziția a noua în clasament, cu un bilanț de 13 victorii și tot atâtea înfrângeri. 

24 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    cronicaru
    am si eu o nedumerire ....de unde are steaua atatia bani pentru transferuri ????....

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    cronicaru
    cine este sponsorul acestei echipe renascute din cenusa ca pasarea phoenix ????

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • CSM CSU Oradea ts_cata:

      Sponsor
      Teoretic noi toti suntem sponsorii acestei echipe pentru ca sunt banii nostri. Daca la cluburi gen CSM Oradea suntem sponsori doar noi oradenii la Steaua ne infratim cu totii si bagam bani in performanta echipei.

      cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      prostii
      Vorbesti prostii! Cum adica la Oradea sinteti sponsori doar voi oradenii? Eu platesc la Digi iar ei sponsorizeaza echipa voastra. Cum ti se pare? Totdeauna vorbesc cei care ar trebui sa taca

      cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      lol
      Una este o companie privata si alta sunt bistarii publici pe care ii colecteaza statul de la fiecare din noi! Eu personal, conform legii, nu pot sa decid daca platesc sau nu taxe si impozite dar pot sa hotarasc a carei companii private sunt client! Nu vrei sa sponsorizezi Oradea, fa-ti abonament la UPC si ai rezolvat problema.... dar nu incerca sa nu mai cotizezi la stat ca se lasa cu bai mare! Cam asta ar fi diferenta!

      cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      atita timp cit legea nu interzice sustinerea echipelor din bani publici vorbim degeaba majoritatea echipelor sint sustinute din banii publici si nici pe noi nu ne intreaba nimeni daca dorim sau nu acest lucru Problema nu este ca se sustin echipe din bani publici, problema este ca se spala bani publici cu "nemiluita" Asta e tara in care traim, asta e sportul pe care-l avem nu avem ce face trebuie sa mergem inainte Ne-am trezit noi acuma sa ne intrebam de unde are Steaua bani sau de unde are Clujul un milion de euro buget Asta e , au facut rost de bani sint baieti destepti bravo lor!

      cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      celebrii bani publici
      A explicat destul de frumos si succint ARM cum stau lucurile,e bine sa le intarim:e PERFECT LEGAL SI MORAL ca o comunitate sa decida daca vrea biserici,parcuri,strazi sau echipe sportive.Altfel stau insa lucrurile in cazul societatilor sau companiilor nationale,unde dincolo de aspectul moral discutabil opereaza si anumite conditionari fiscale.Una peste alta,important este sa avem sport,iar banii sa fie bagati cu cap,sa existe si o strategie rationala si pe termen lung.

      cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Pana la urma despre asta este vorba, suntem totusi o tara saraca cu sponsori putini sau deloc si asta fara sa ii mai includ aici pe cei care nu sunt sponsori doar din prostie si din necunoasterea legii! Pana la urma, lasand orgoliile la o parte, fara echipele sustinute integral de la bugetul de stat (totm ce inseamna asta) sau chiar partial acest campionat nu ar exista! Trebuie sa acceptam situatia si sa mergem mai departe pentru ca fara bani astia.....

      cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    Raspunde
  • CSA Steaua București tzony :

    :)
    Avem un management bun :)

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    cronicaru
    ei pana la urma steaua e un brand puternic...bine ar fi sa faca treaba buna.

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Pana la urma si marmota a fost un brand puternic dar tot trasa pe dreapta a ajuns!

      cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    history
    Parca nu demult am mai vazut o intamplare cu o echipa care a adunat staruri din Romania, jucatori buni din strainatate si a ajuns sa nu mai plateasca salariile jucatorilor, ba chiar sa fie sanctionata de TAS, FIBA ... Aveau si un antrenor bun si un pivot cu multe calitati.

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Banii
    Imi imaginez o liga fara echipele finantate din banii publici. Asesoft ar fi mereu pe primul loc urmat de Cluj, Timba si poate Sibiu sau Mures. Am avea insa un campionat in care cu sau fara regula jucatorului strain, conationalii nostri ar juca mult mai mult.

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Sau nu am mai avea deloc.... un campionat cu 4- 5 echipe nu mai este campionat......

      cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    ...
    Cam așa s-a întâmplat și în sezonul 2010/2011 când și-au făcut echipă care putea câștiga lejer campionatul (Căruțașu, Stănescu, Popescu, Nikolov, Jackson, Fortson) și până la urmă au făcut o mare cacao cu lapte. :)

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @tme
    Tu citesti vreodata ce scrii? iarasi in primul tau post ai pierdut o ocazie sa taci. ti-a explicat ARm foarte bine cum e cu bani publici sau privati. Dupa logica ta ar insemna ca toti ceilalti sa nu cumparam produse azomures pentru ca va sponsorizeaza. Sau sa nu intram in banca trasilvania pentru ca sponsorizeaza Clujul. Despre asesoft si acolo tot bani publici sunt chiar daca mascati.

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      Imi pare rau sa-ti spun dar tot tu esti acela care vorbeste prostii. Eu am vrut doar sa spun ca ai spus o mare prostie cind ai spus ca la voi la Oradea sinteti sponsori doar voi oradenii TOTAL FALS> Iar in legatura cu chestiile ca daca nu-mi convine Digi pot sa trec la UPC sau cu produsele Azomures de care vorbeai acelasi lucru pot sa-l spun si eu ca daca nu-ti convine ca o banca de stat finanteaza Steaua poti sa-ti scoti banii si sa-i depui intr-o banca privata O zi buna iti doresc

      cu 9 ani în urmă (08.07.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @tme
      Ori nu vrei sa intelegi ori ... Atat ARM cat si ts_cata au specificat cat se poate de clar ca nu poti sa pui in aceeasi oala banii din bugetul local, folositi pt sustinerea sportului la nivel local, si banii obtinuti de la o firma de stat (indiferent ca este de productie, de transport sau financiara). E copilaros ce spui cu retragerea banilor de la EximBank. Noi nu vorbim aici de folosirea banilor deponentilor (ca oricum nu prea sunt) ci vorbim de faptul ca o banca de stat, care in perioada crizei a fost ajutata cu bani din bugetul statului pt a ramane competitiva, foloseste acum o parte din acei bani ca sa sustina financiar un club privat. E ca si cum daca vrei, Consiliul Local Mures s-ar hotari maine sa sustina financiar Asesoft Ploiesti. Adica din banii muresenilor (pt ca bugetul local se bazeaza pe impozite si taxe locale) sa sustina financiar un club privat din alta localitate sau din alta tara. Ar fi normal? Binenteles ca nu. Atunci de ce sa fie normal ca o banca sustinuta din bugetul de stat (adica banii oradenilor, muresenilor, timisorenilor etc) sa sustina financiar un club privat?

      cu 9 ani în urmă (08.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      -
      Am inteles ideea dar nu asta e problema Problema ca nici noi muresul nici voi Oradea atita timp cit primim bani bani de la buget nu avem dreptul sa acuzam Steaua. Cu atit mai mult cu cit noi nu stim citi bani da banca respectiva si cit da primaria capitalei Din unele surse se pare ca primaria capitalei acopera cca 60 la suta din buget Treaba lor au facut rost de banisint baieti destepti asta nu inseamna neaparat ca vor face si performanta s-ar putea sa fie doar un balon de sapun sint absolut sigur ca daca Titus nicoara nu pleca la steaua pe suporterii oradeni nici nu-i interesau de unde a facut Steaua rost de bani

      cu 9 ani în urmă (08.07.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    pacat
    Pacat ca a plecat, nenea Ziguli zicea in ziar ca ramane 2 ani...dar vad ca a plecat cu prima ocazie. Chiar era pacat un club din Capitala sa nu aibe o echipa sanatoasa...dar sincer- ditamai orasul si nu au o sala mai mare- serios e penibila sala Steaua- stai pe prostiile acelea de fier si bei un Cola la tec (sau din sticla)-mai dai si 10 lei bilet- comparativ cu ce se ofera in alte sali! Chiar credeam ca in cativa ani Bucuresti o sa aibe echipa de Euroliga

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    sentimentalism
    Pacat ca Barac,care incepea sa devina "cineva" in Pitesti,a ales sa devina un "anonim" in sala Mihai Viteazul. Stiu ca lumea in care traim este o "jungla",dar uneori trebuie sa alegi si cu sufletul. De multe ori ratiunea nu este punctul forte al sportivilor si de aceeea alegerile lor sunt gresite (nu neaparat in acest caz). Inca o data ma bucur ca Darby a ramas la Tg-Jiu. Asa slab cum este considerat de "experti"(sau mai degraba,incompatibil cu marea performanta), pentru mine (si nu numai)este unul dintre jucatorii pentru care merg la sala (si nu numai cea de acasa). Cred ca suporterii pitesteni meritau mai mult efort din partea responsabililor echipei.

    cu 9 ani în urmă (07.07.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe klauss22:

      :D
      si eu ma bucur... :)

      cu 9 ani în urmă (08.07.2014)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    chiar devenea
    Chiar devenea cineva- la doi ani cat i s-a propus sa ramana- facea 36 de ani aici si avea sansa sa incerce pe post de antrenor (ziguli jr. vedem ce o fi) dar pana la urma si eu as pleca pe dublu la bani, pana la urma e timpul sa isi faca si el familie si ai nevoie de bani. Mult succes!

    cu 9 ani în urmă (08.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!