Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Pedja Stamenkovic, în probe la U-Banca Transilvania

Radu Bărăian

Radu Bărăian
30.08.2018

Fundașul sârb Pedja Stamenkovic, fost jucător în LNBM la BCM U Pitești și CSM Oradea, se pregătește în prezent alături de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, echipă în echipamentul căreia a evoluat aseară în primul meci din presezon. 

Informația a fost făcută public pe site-ul formației transilvănene, odată cu știrea legată de prima victorie din seria meciurilor amicale. Aflați în Serbia în cantonament, gruparea de sub Feleac a dispus de OKK Novi Pazar cu scorul de 86-61. Conform site-ului oficial al celor de la U-BT, Stamenkovic a marcat 2 puncte, acesta fiind în probe la echipă, urmând ca staff-ul campioanei de acum 2 sezoane să decidă dacă jucătorul va rămâne în lot pentru noul sezon competițional la finalul stagiunii de pregătire din țara vecină. 

Totodată, pe site-ul clujenilor a fost specificat și faptul că, fundașul bulgar, Stanimir Marinov, nu a evoluat în fața grupării sârbe din cauza unei accidentări. Punctele elevilor lui Silvășan în victoria cu Novi Pazar au fost marcate de Kuti 15, Washburn 14, Rasic 12, Moldoveanu 11, Easley 11, Dykes 10, Calnicenco 7, Torok 4 și desigur, Stamenkovic cu 2. 

Pedja Stamenkovic a evoluat pentru prima dată în România în sezonul 2015-2016, în echipamentul celor de la BCM U Pitești, atunci când în 17 partide jucate în campionat a strâns medii de 5.9 puncte, 2.5 recuperări, 2.9 pase decisive și 5.4 la eficiență. Ulterior, ex-iugoslavul a revenit în țara noastră în echipamentul campioanei en-titre CSM CSU Oradea, echipă pentru care a evoluat în prima parte a sezonului recent încheiat. În 10 meciuri jucate sub culorile roș-albastre, Pedja a strâns medii de 5.6 puncte, 2.0 recuperări și 2.5 pase decisive, totul pentru un indice la eficiență de 7.7 unități. 

Ultima dată, baschetbalistul a evoluat în Slovacia la KB Kosice, formație alături de care a câștigat Cupa Slovaciei și a jucat finala campionatului. Pe parcursul carierei sale, sportivul de 30 de ani a mai evoluat la echipe precum Borac Cacak, Steaua Roșie Belgrad, Cherno More Varna sau Balkan Botevgrad. 

U-BT, cu Stamenkovic în lot, continuă seria meciurilor din Serbia cu un joc în această seară în fața celor de la KK Konstantin Nis, urmând ca în data de 1 septembrie să dea piept cu galonata Partizan Belgrad. 

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Acum dacă a funcționat în sens invers foarte bine, poate reușește și Clujul să-l facă "jucător mare" pe Stamenkovic... 😉

    cu 5 ani în urmă (30.08.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Da, dar...
      nu vine direct de la Oradea. spre deosebire de Marinov si Washburn care vor pleca direct la CSM. Acum ramine de vazut cind... la iarna sau la vara : ))

      cu 5 ani în urmă (30.08.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Eu sper sa nu vina Stamenkovic. Daca tot faci un transfer mai bine aduci pe cineva mai bun care sa ridice nivelul nu doar sa fie un al 6-lea strain care sa nu produca ceva diferenta in joc.

      cu 5 ani în urmă (01.09.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!