Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Petar Babic a semnat cu echipa campioană a Slovaciei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.07.2014

Baschetbalistul croat Petar Babic, componentul grupării SCM U Craiova în cea de-a 2-a parte a sezonului competițonal 2013-2014, a ajuns la un acord contractual cu Inter Bratislava, campioana Slovaciei în ediția trecută de campionat. 

Babic a ajuns în Bănie la finalul lunii ianuarie a anului curent, după ce în prima parte a sezonului a jucat în liga secundă din Croația la Rudes Zagreb. Sportivul a bifat 18 prezențe în culorile oltenilor, mai exact 12 în Liga Națională și 6 în Liga Balcanică. În întrecerea internă din România, Petar a acumulat medii de 8.3 puncte, 2.8 pase decisive, 2.4 recuperări, 1.8 intercepții 1.3 mingi pierdute și 10.5 la eficiență, totul în 20:39 minute jucate. De cealaltă parte, în Liga Balcanică, jucătorul de 29 de ani a contabilizat în medie 4.2 puncte, 1.0 recuperări, 2.0 pase decisive și 3.7 la eficiență. 

Pentru Petar Babic experiența de la Craiova a fost prima în afara Croației, până să ajungă în România a acesta a trecut pe la echipe precum Zrinjevac, KK Zagreb sau Rudes Zagreb. 

Din toamnă jucătorul va evolua în echipamentul campioanei Slovaciei, Inter Bratislava, echipă care a câștigat la pas campionatul, terminând pe primul loc sezonul regulat cu 26 de victorii și 6 înfrângeri, iar în play-off s-au impus în toate cele 12 partide jucate. 

*Foto: Bogdan Dănescu

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grobarj :

    Adio !!!!
    Sunt sanse tot mai mari ca si aceasta echipa sa se alatura si celorlalte care au pus pas. Mai avem cateva zile pana la 1 august si aceasta echipa nu are semnat nici un contract cu nici un jucator sau antrenor. Mandic si Bureau si-au dat acordul dar nu au semnat nici un contract !!! Managerul Toma a vazut din timp care sunt directivele celor care conduc Primaria Craiova si s-a reorientat rapid catre echipa nationala. Ce ne mai trebuie echipa de baschet cand Sala Polivalenta trebuie sa fie libera ca doar incepe campania electorala. Si acest haos este prezent la toate sectiile acestui club. Si cand te gandesti ca la conducerea clubului SCM se afla un fost profesor de sport de la Jandarmi care prima grija a lui de cand a preluat mandatul de director a fost sa incerce sa desfinteze rampa de acces al persoanelor cu dezabilitati pentru a face parcarea mai mare !!!!!

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    ADEVARAT
    TRIST....DAR ADEVARAT !!!

    cu 9 ani în urmă (27.07.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe rmefr :

    De la plecarea lui Tyler
    se merge din greseala in greseala. Totusi, timp ar mai fi pentru indreptarea lor.

    cu 9 ani în urmă (28.07.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!