Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix Galați a avut resurse pentru un singur echipament, dar va trebui să plătească pentru retragerea din LNBF si Liga I

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.11.2017

Eugenio Rodrigues se afla la al 3-lea sezon alături de Phoenix Galați

Phoenix Galați se adaugă pe lista formațiilor care au părăsit Liga Națională de baschet feminin din cauza problemelor financiare. Un campionat care a pierdut echipă după echipă în ultimii ani.

Abia s-au jucat cinci runde și se înregistrează primul abandon. Cei de la Galați au ajuns într-o situație foarte dificilă după ce nu au mai avut același nivel de finanțare de la autorități. Problemele au început să apară din sezonul trecut când, pe final, mai ales la fete, au fost întârzieri mari la salarii și echipa a încheiat campionatul doar cu jucătoare autohtone.

Problemele s-au accentuat în acest debut de sezon și, până la urmă, s-a luat decizia sacrificării echipei feminine. Echipa lui Eugenio Rodrigues a pierdut toate cele cinci partide din campionat, fiind calificată la Final 8-ul Cupei.

Cum a anunțat ieri în exclusivitate site-ul nostru, Phoenix Galați a înștiințat deja federația de retragerea din Liga Națională de baschet feminin respectiv Liga I și urmează să facă astăzi anunțul oficial.

Problemele financiare au dus la această decizie. Dar clubul va trebui să plătească o amendă uriasă.

Iată ce scrie în Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet 2017/2018, referitor la retragerea din cele două competiții.

23.18. c. În situația în care o echipă se retrage după începerea competiției sau este eliminată, ea va fi penalizată astfel:

La seniori, LNB și Liga 1, masculin și feminin, ....... 10.000 euro.

Echipa gălățeană și-a făcut un singur rând de echipamente pentru formația feminină în acest sezon și, când a jucat în deplasare, toate gazdele au fost nevoite să evolueze pe propriul teren cu echipamentul pentru deplasări. Echipa de băieți a clubului, cu echipamente de deplasare în dotare, a avut un debut mai bun, cu 3 victorii și o înfrângere.

Formația care nu a avut suficiente resurse pentru un minim necesar de două echipamente pentru fete va trebui să scoată acum 20.000 de euro pentru această retragerea din LNBF si Liga I.

*foto: Sport Pictures

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    LNBF si cupa
    sau aveau si satelit in Liga 1?

    cu 6 ani în urmă (02.11.2017)
    • tzontzolino:

      re
      pai ca la masculin- echipa mare si satelitul in liga 1.

      cu 6 ani în urmă (03.11.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!