Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix a învins dramatic pe U Goldiș ICIM Arad

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
04.12.2016

Iubitorii baschetului din orașul de la Dunăre au fost privilegiați sâmbătă când au putut asista la un cuplaj interesant.

Echipele feminine Phoenix Galați și U Goldiș ICIM Arad au deschis balul. Distribuțiile de start trimise de antrenorii Eugenio Rodrigues și Stacey Nolan au fost: Rutan, Filip, Jackson, Covile, Steenholdt respectiv Pasic, Nagy, McGuire, Stroman, Hadzovic. Echipa gălățeană a intrat foarte motivată pe teren, cu un ecart de 7-0 după reușitele lui Covile și Steenholdt. Oaspetele au încercat să țină aproape, scor 14-12 (min. 6) dar n-au mai rezistat iureșului exercitat de Phoenix, care s-a desprins la 12 puncte, scor: 35-23 (min. 10). În sfertul al doilea, a ieșit la rampă sârboaica Hadzovic, care a scuturat plasa din afara semicercului și a strâns scorul pe tabelă: 52-46 (min. 20).

Gălățencele au revenit montate de la vestiare, a fost rândul lui Jackson și Filip să marcheze de 3 puncte și diferența a crescut: 64-48 (min.24). Oaspetele nu s-au dezmințit și au revenit încă odată, scor 71-60 (min.30). Aradul și-a continuat cursa de urmărire, Karasevic, McGuire, Stroman au marcat nestingherite iar Hadzovic, cu o nouă reușită de la mare distanță și-a adus pentru prima oară echipa în avantaj, 72-74 (min.34). Steenholdt a ratat două libere dar coechipiera sa Jackson a restabilitat egalitatea. Moraru și-a readus echipa în avantaj dar replica a venit imediat din partea lui Rutan. Ultimele 70 de secunde au fost dramatice, Stroman și Steendholt au menținut egalul. Echipa gălățeană a avut penultimul atac, finalizat de Jackson, care a adus victoria cu 18 secunde înainte de final. Arădencele au avut ultima posesie dar Rutan le-a furat mingea și a păstrat victoria la Galați. Rezultat final: Phoenix Galați – U Goldiș ICIM Arad 81-79 (35-23, 17-23, 19-14, 10-19).

Principalele marcatoare: Jeanette Jackson 21 puncte, Shanice Steenholdt 20 p, 10 recuperări, Erica Covile 15 p, 11 recuperări, de la Phoenix respectiv Morgan 18 p, 14 recuperări, Brankica Hadzovic 18 p, Karakasevic 14 p, Moraru 13 p, de la U Goldiș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!