Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Phoenix n-a avut emoții pe teren propriu cu lanterna Poli Național Iași

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
22.01.2017

Sala Polivalentă Dunărea din Galați a găzduit sâmbătă seara partida Phoenix – Poli Național Iași, care a contat pentru cea de-a XVI-a etapă a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Totul a decurs conform previziunilor. Phoenix și-a făcut un antrenament cu public în fața echipei ieșene, una ambițioasă, care însă din cauza problemelor financiare s-a prezentat în orașul de la Dunăre cu un lot de numai șase jucătoare.

Echipa pregătită de Eugenio Rodrigues și Andreea Șoptică și-a turat motoarele de la început și a încheiat primul sfert cu 19 puncte avantaj. Americanca Kerah Nelson a mărit diferența, scor: 34-10 (min.12) dar replica celor de la Poli Național a venit prin Anamaria Ciotir care a reușit două coșuri consecutive din afara semicercului și scorul s-a strâns, 34-21 (min.14). Ieșencele au profitat de câteva ratări ale gălățencelor, reușind să-și adjudece sfertul.

Phoenix a ieșit hotărâtă de la vestiare, Myneshia McKenzie și Shanice Steenholdt au punctat pentru un ecart de 11-0 și au încheiat socotelile. Echipa gălățeană a rulat tot lotul trecut pe foaia oficială, cu acest prilej făcându-și debutul în Ligă, Florentina Grigoraș, 18 ani, o jucătoare gălățeancă get beget. Cea mai mare diferență s-a înregistrat în min. 37, după coșul de 3 puncte „marca” Denisa Fota, scor: 83-47. Rezultat final: Phoenix Galați – Poli Național Iași 83-55 (27-8, 14-19, 20-12, 22-16).

Din tabăra Phoenix două jucătoare au terminat în double-double: Erica Covile 20 puncte, 12 recuperări și Myneshia McKenzie 13 p, 16 recuperări. S-au mai remarcat: Kerah Nelson 15 p, 8 recuperări și Jeanette Jackson 12 p, 8 pase decisive. De la Poli Național Iași, americanca Ka Simmons s-a evidențiat cu 23 de puncte și 10 recuperări, alături de Anamaria Ciotir 13 p și Andreea Aursulesei 12 p.

Phoenix acumulează 24 de puncte și se menține pe locul V iar Poli Național Iași ocupă poziția a X-a cu 17 puncte.

*Foto: Viorel King

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!