Stiri

Playoff NBA. Ricky Rubio, triple-double în faţa lui Russell Westbrook (Video)

Eduard Popa

Eduard Popa
22.04.2018

ricky rubio triple double

Aflat la numai al treilea său meci de playoff în NBA, Ricky Rubio a avut o prestaţie uluitoare într-un match-up cu MVP-ul ligii, Russell Westbrook. Internaţionalul spaniol a purtat Utah Jazz spre a doua victorie în trei meciuri contra lui Oklahoma City Thunder, scor 115-102.

Ricky Rubio a continuat transformarea din actualul sezon, în care s-a decis să devină mai mult un scorer, nu doar un pass-first point guard, şi a reuşit 26 de puncte, 11 recuperări şi 10 pase decisive, pentru primul său triple double din playoff şi prima astfel de performanţă din ultimii 17 ani pentru Utah Jazz, de la legendarul John Stockton.

Russell Westbrook, adversarul direct al lui Rubio, a fost şi el aproape de un triple double, cu 14 puncte, 11 recuperări, 9 pase decisive, dar şi 5/17 din acţiune şi 8 turnovers. La sfârşitul partidei, Westbrook a anunţat că nu îi va mai permite lui Rubio să dubleze o astfel de performanţă.

La Jazz s-au mai remarcat debutantul Donovan Mitchell, cel care a strâns 22 de puncte şi 11 recuperări, Joe Ingles cu 21 de puncte şi Rudy Gobert, cu 18 puncte şi 11 recuperări. De partea cealaltă Paul George a mai strâns 23 de puncte, iar Carmelo Anthony şi Raymond Felton câte 14 puncte fiecare.

Graţie acestei victorii, Jazz are 2-1 în faţa lui OKC şi încă un meci pe teren propriu de disputat.

Rubio nu a fost singurul care a reuşit un triple double azi noapte. Ben Simmons a reuşit şi el primul triple double din carieră în playoff, cu 17 puncte, 13 recuperări şi 10 pase decisive, în victoria la limită pentru Philadelphia, scor 106-102, pe terenul lui Miami Heat. Philly a dus astfel scorul seriei la 3-1 şi va căuta să închidă duelul pe teren propriu. Redick a adunat 24 de puncte pentru 76ers, în timp ce Embiid a avut 14 puncte, 12 recuperări şi 5 capace. Pentru Heat, veteranul Dwyane Wade a înscris 25 de puncte, în timp ce Goran Dragic a adunat 20 de puncte.  

*foto: espn.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!