Stiri

Prestație demnă de "U"n căpitan

Paul Olar

Paul Olar
08.05.2014

"U"-BT Mobitelco completează careul de ași în Liga Națională ca urmare a succesului repurtat împotriva lui CSU Sibiu. "Alb-negrii" au revenit de la 2-0 la general și au triumfat miercuri în Sala "Transilvania", scor 72-74. De soarta încleștării se leagă numele lui Mihai Silvășan, cel care și-a cărat colegii spre faza următoare a campionatului.

Prezent pe parchet 36:43 de minute, internaționalul român i-a răpus aproape singur pe "vulturi", totalizând 24 de puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție. 18 dintre punctele marcate au venit din aruncări de la mare distanță, acolo unde "Silvă" a fost devastator. Atât de devastator încât a înscris un coș eroic, cu 2 secunde rămase din timpul regulamentar.

Să ne reamintim acțiunea: Inspirați, oaspeții nu fac fault, iar Milos Bojovic ratează. Balonul este recuperat de clujeni, fiind adus în terenul advers de către Darius Hargrove. Americanul este presat și, lipsit de soluții, schimbă cu Silvășan, apărat de Kyle Nelson. Situația pare fără rezolvare, dar nu și pentru Mihai. În ciuda unei apărări sufocante, clujeanul trimite mingea în "ațe", reducând sala la tăcere.

O reușită senzațională, ce se va regăsi mult timp în memoria suporterilor ardeleni, indiferent de simpatie. Sibienii vor reanaliza faza cu regret, pe când clujenii se vor mândri cu experiența trăită. "Silvă" va merge însă mai departe, pregătit să își facă treaba pe parchet, cu seriozitate și profesionalism. El reprezintă așadar unul dintre baschetbaliștii emblematici și se comportă ca atare.

Întotdeauna vocal, internaționalul știe să se impună și nu cedează. S-a văzut în actul trei al confruntării cu Sibiul, când a totalizat 75% din punctele Clujului, bulversat de răbufnirea amfitrionilor. Mihai este tipul de baschetbalist inteligent. Înțelege în profunzime ce înseamnă sportul și postura de lider. Din acest motiv intervine adesea chiar și peste antrenorul Dorin Pintea, punând victoria lui Mobitelco pe primul loc.

Își ajută coechipierii tineri cu sfaturi, deși juniorii nu au perspectivele pe care le avea căpitanul la vârsta lor. Și nu mă refer aici la debutul rapid în Divizia A, ci la șansa de a evolua considerabil. Darămite să decidă o semifinală de campionat la nici 22 de ani?

Silvășan a izbutit performanța respectivă, în timp ce majoritatea românilor sunt uitați pe banca de rezervă, într-o ligă dominată de străini. Posibil ca poveștile frumoase create de căpitanul transilvănean să fie rezultatul consistenței și a încrederii oferite de-a lungul timpului.

*Foto: Nagy Melinda/u-mobitelco.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Respect!
    Ne-ai daramat de fiecare data in momentele importante , dar nu iti purtam pica, esti un capitan adevarat , iti faci datoria exact cum trebuie, vrem mai multe astfel de exemple de la sportivii romani. Felicitari !

    cu 9 ani în urmă (08.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      asta e
      frumos comantariu:).mi ar fi placut sa fie acest joc intr o faza mai avansata:)
      respect

      cu 9 ani în urmă (09.05.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    atitudine
    Este un jucator emblematic, are evolutii foarte bune uneori. In ultimul meci a decis soarta meciului si practic, finalul de sezon pt U Cluj dar unele fraze prea sunt sforaitoare iar rabufnirile din teren, la adesa colegilor si mai ales pe margine, la adresa antrenorului, nu au nici o scuza, dovedesc lipsa de respect si infatuare. Orice divergenta si schimburile de opinii se rezolva in vestiar, cu calm, feriti de ochii publicului spectator. Nu am inteles chestia cu faptul ca a decis o semifinala la 22 ani ??.

    cu 9 ani în urmă (08.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      moldova
      eu zic sa nu te iei dupa ce vezi la teve si citesti din presa.esti pe langa subiect.daca nu ai inteles cum a decis o semifiala mai rasfoieste istoria baschetului mioritic

      cu 9 ani în urmă (09.05.2014)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      moldova
      eu zic sa nu te iei dupa ce vezi la teve si citesti din presa.esti pe langa subiect.daca nu ai inteles cum a decis o semifiala mai rasfoieste istoria baschetului mioritic

      cu 9 ani în urmă (09.05.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dwade :

    in urma cu 8 ani
    https://www.youtube.com/watch?v=Bp5Kj78y-ac

    cu 9 ani în urmă (08.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate