Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prima reeditare a finalei de anul trecut se joacă în Capitală

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
08.12.2017

csm steaua u bt cluj

CSM Steaua Eximbank București se va duela pe teren propriu cu U-BT Cluj-Napoca în etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin, într-o reeditare a finalei din stagiunea precedentă, câștigată de U-BT Cluj cu 3-0.

Gazdele vin după o înfrângere pe terenul celor de la BC Timișoara, scor 86-83. Roș-Albaștrii au încercat să țină pasul cu elevii lui Tudor Costescu, însă fără succes. În ultimele secunde au reușit să reducă din diferență și chiar au avut șansă să trimită meciul în prelungiri, însă Brandon Taylor a ratat aruncarea de 3 puncte cu trei secunde înaintea fluierului final. Cel mai bun jucător al echipei bucureștene a fost Pavel Marinov, cu 18 puncte,4 recuperări și 4 pase decisive.

CSM Steaua a câștigat toate meciurile de pe teren propriu, însă niciunul în deplasare și a adunat 4 victorii și 3 înfrângeri. Astfel, se află pe poziția a opta în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

De partea cealaltă, campioana en-titre vine după o victorie la limită cu CSM Oradea, scor 83-82. Deși au avut un deficit de 14 puncte, orădenii au reușit să revină și chiar au ajuns la conducere, însă americanul Giordan Watson a închis tabela cu un coș marcat în ultimele seunde. Omul meciului a fost chiar fundașul american, cu 22 de puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive.

U-BT Cluj-Napoca a revenit pe poziția de lider a clasamentului LNBM după victoria în fața bihorenilor, ajungând la 6 victorii și o singură infrangere.

Finalistele ultimului sezon s-au întâlnit până acum de 22 de ori, însă U-BT conduce detașat, cu scorul de 16-6.

Meciul va fi arbitrat de către brigada formată din Marius Ciulin, Ciprian Stoica, Şerban Raşoga, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Svetlana Simion.

Partida dintre CSM Steaua Eximbank București și U-BT Cluj-Napoca se joacă sâmbătă, 09 decembrie, de la ora 20:00, în sala "Mihai Viteazu" și va fi difuzată pe Digi Sport 3.

*foto: Andor Martin

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    HAI SEPSI SIC
    http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/news/incredible-fan-passion-still-driving-acs-sepsi

    cu 6 ani în urmă (08.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Sa-ți trăiască, dar ce legătură are cu meciul de la București?

      cu 6 ani în urmă (08.12.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    adevarata finala
    de anul trecut s a jucat weekendul trecut la CJ. A castigat U la 1 pct in urma unui meci foarte disputat si echilibrat 😁

    cu 6 ani în urmă (09.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!