Stiri Vulturi

Probleme mari pentru Cehia pe poziția 5 înaintea EuroBasket

Radu Bărăian

Radu Bărăian
14.08.2017

Naționala de seniori a Cehiei va fi nevoită să facă deplasarea la Cluj-Napoca pentru Grupa C de la FIBA EuroBasket 2017 fără cei doi pivoți de bază ai echipei, Jan Vesely și Ondrej Balvin. După ce Vesely a spus că are nevoie de odihnă după un sezon lung, Balvin a anunțat la rândul său că problemele de ordin medical îl împiedică să-și ajute echipa națională la CE. 

Proaspăt transferat la Gran Canarias, centrul Ondrej Balvin va rata astfel FIBA EuroBasket 2017, turneu la care se anunța o piesă extrem de importantă în lotul Cehiei, în special după anunțul făcut de Vesely. În urma vizitelor medicale făcute la noua sa echipă de club, reprezentanții Gran Canarias au recomandat o perioadă de pauză și refacere pentru pivotul ceh, sportiv care suferă de probleme medicale la gleznă în urma unei accidentări suferite în sezonul competițional precedent. 

„Simt că glezna mea nu este pregătită 100%. Noul meu club mi-a recomandat o serie de tratamente și exerciții, respectiv să nu particip alături de națională la EuroBasket. Nu a fost o decizie ușoară deoarece am sperat până în ultimul moment că voi fi apt de joc, dar în cele din urmă trebuie să respect recomandarea clubului. Următorul sezon este unul extrem de important pentru mine și vreau să încep treaba la noul meu club într-o notă pozitivă”, și-a argumentat baschetbalistul ceh decizia. 

„O nouă pierdere importantă pentru naționala noastră. Ondrej era așteptat să aibă un rol decisiv în rotația echipei. A încercat tot posibilul să vină la lot, însă i-am spus și lui direct ce aveam de spus, și anume faptul că, nu am avut o comunicare pozitivă cu cei de la Gran Canarias. Acum, în situația dată, restul echipei trebuie cumva să suplinească aceste absențe, dat fiind faptul că am pierdut prea mulți oameni înalți în această campanie de pregătire”, a declarat și antrenorul echipei naționale a Cehiei, Ronen Ginzburg. 

Astfel, fără pivoții Jan Vesely și Ondrej Balvin, Cehia va avea o misiune destul de dificilă la Cluj-Napoca, acolo unde în perioada 1-8 septembrie se vor duela în cadrul Grupei C de la EuroBasket 2017 cu Spania, Croația, Muntenegru, Ungaria și desigur România. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!