Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radenko Pilcevic a semnat cu BCM U Piteşti

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
17.08.2014

Pilcevic

Conform site-ului scmpitesti.ro, BCM U Piteşti a ajuns la un acord cu Radenko Pilcevic. Baschetbalistul ce evoluează pe poziţiile 1 şi 2 soseşte de la Szolnoki Olaj, formaţie ce a câştigat sezonul trecut sezonul în Ungaria. Noul jucător al echipei antrenate de Hristu Şapera s-a născut la data de 15 decembrie 1986, măsoară 188 centimetri şi cântăreşte 85 de kilograme.

Alături de formaţia din Ungaria, sârbul a evoluat atât pe plan intern, cât şi în EuroChallenge Cup. În campionatul Ungariei, Radenko a înregistrat medii de 5.3 puncte, 1.8 recuperări, 2.4 pase decisive, 1.1 intercepţii şi 1.5 posesii pierdute, pentru 5.4 la eficienţă, totul în 17 minute pe meci. El a avut procentaje de 42.4% la aruncările din acţiune, 39.5% la cele de la distanţă, respectiv 73.9% la linia de pedeapsă. În  5 partide disputate în EuroChallenge, sârbul a avut o linie statistică de 3.6 puncte, 1.6 recuperări, 1.6 pase decisive, 0.4 intercepţii şi 1.2 posesii pierdute, pentru un indice al eficienţei de 2.6, totul în 12 minute pe meci.

De notat că în ediţia 2013/2014, Pilcevic a jucat şi în Serbia, la Radnički Kragujevac. Aici, el a bifat 7 partide în Liga Adriatică, cu medii de 2.9 puncte, o recuperare şi 2.1 pase decisive, respectiv 5 partide în EuroCup, cu medii de 3.2 puncte, o recuperare şi 1.2 pase decisive.

De-a lungul carierei, Radenko a mai trecut pe la formaţii precum Zeleznicar Cacak, Ribnica, Crnokosa Kosjeric, Proleter Naftagas, Borac Cacak, Mitteldeutscher BC, Gießen 46ers, Feni Industries şi Crnokosa Kosjeric.

În sezonul 2011/2012, noul fundaş al Piteştiului a fost coleg de echipa la Gießen 46ers, în prima ligă din Germania, cu Bozo Djurasovic. Bosniacul evoluează pentru Steaua CSM EximBank.

Pentru gruparea piteşteană, sârbul este cel de-al cincelea transfer al verii, după Cezar Stănescu, Yurii Fraseniuk, Mirko Kovac şi Marko Šutalo.

foto: fibaeurope.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!