Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rareș Pașca: „Motivul invocat de conducere nu are nicio relevanță, pentru că nu a avut loc așa ceva”

Paul Olar

Paul Olar
20.02.2017

CSM CSU Oradea a surprins duminică seara, când a anunțat despărțirea de Rareș Pașca, unul dintre cei mai emblematici jucători ai bihorenilor. Ulterior, Șerban Sere, președintele campioanei, a oferit o declarație prin care a precizat faptul că Pașca a avut o ieșire necontrolată la adresa antrenorului Cristian Achim, motiv pentru care a fost sancționat.

Total Baschet a luat legătura cu Rareș Pașca, sportivul infirmând relatările lui Șerban Sere. Totodată, jucătorul originar din Bistrița se vede evoluând doar la Oradea, așa că intenționează să pună ghetele în cui ca urmare a acestei despărțiri.

Rareș, ce poți să ne spui despre plecarea ta de la CSM Oradea?

Deci nu am ce să spun. Am fost anunțat și eu duminică seara. Doar atunci mi s-a comunicat prima dată. Motivul nu îl știu, nu știu ce au invocat. Nu vreau să comentez prea multe, însă nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat. Aștept acum să văd cum se va rezolva situația...

Spuneau că te-au exclus pe motive disciplinare. Este adevărat?

Citind comunicatul clubului, pot să spun că nu a fost vorba de un act de indisciplină. Recunosc că au existat mai multe discuții, am să vorbesc și eu cu ei mai departe, să lămurim lucrurile. Pot însă să vă asigur că nu a fost vorba de un act de indisciplină.

Și până duminică nu păreau să existe probleme între tine și ei...

Da, deci duminică seara la antrenament au venit și mi-au spus. M-am ridicat, le-am mulțumit și am plecat. Motivul exprimat de conducere nu are nicio relevanță, pentru că nu a avut loc așa ceva.

Ești dezamăgit de felul cum s-au încheiat lucrurile după atâția ani de colaborare?

Da, bineînțeles. Îmi pare rău, pentru că mi-ar fi plăcut și mie să se încheie altfel. După atâția ani și atâtea sacrificii să se termine totul așa... nu mă așteptam. Se știe că eu am pus mult suflet și că mi-aș fi dorit să îmi iau rămas bun în alt mod.

Crezi că eșecul de la turneul final al Cupei României și-a pus amprenta asupra acestei decizii?

Nu, nu cred. Nici nu vreau să comentez prea mult ce au decis ei...

Ce vei face mai departe?

Deocamdată vreau să văd cum stau lucrurile. Eu am spus în mai multe rânduri, chiar și domnului Șerban Sere, că vreau să îmi închei cariera sportivă la Oradea. Că nu mi-am încheiat-o cum mi-am dorit, îmi pare rau, dar deocamdată decizia mea este să pun capăt carierei de sportiv. Mi-au comunicat ulterior că voi juca la Divizia B, însă nu am luat încă o decizie în acest sens. 

Foto: Roby Boroș/CSM CSU Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    ?
    Dar totusi, nu Mandache era cel care se injura incontrolabil cu antrenorii si cu Pasalic, in timpul meciului cu Mures?

    cu 7 ani în urmă (20.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea suporter oradean :

    Sigur,
    El Mandache era cel care injura, dar ...dupa o anumita "regula" pe Andrei nu pot sa-l dea afara acum deoarece este un jucator de baza in acest moment,mai tarziu nu se stie,l-au numit si capitan deci are toate sansele lui Rares.))).Lasand gluma la o parte tratamentul si recunostinta de care sa "bucurat"Rares din partea clubului si aici ma refer strict la Sere care ia decizii prin ochiul si in functie de cine iubeste antrenorul si nu are alte opinii fata de cele impuse de el, sau mai bucurat si alti jucatori care au facut lucruri bune la Oradea.As putea incepe cu AndelkoMandic,Maric,PESIC,Dillon,Vujadin,Stefan,Lupusavei si lista ar putea continua.Concluzia este ca ca Rares nu a facut ceva sau nu...eu cred ca asa sa vrut .Serban si Achim ar trebui sa mai invete despre Respect parerea mea.

    cu 7 ani în urmă (21.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    Pasca e totusi un jucator foarte slab. Poate o sa aduca pe cineva pe care se pot baza. Sau o sa dea mai multe minute celor care nu primeau.
    Motivele invocate nu fac sens pentru mine, dar decizia cred ca trebuia luata acum mult timp.

    cu 7 ani în urmă (21.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!