Stiri Acvile

Reprezentativele de junioare și-au aflat adversarele de la europenele din vara viitoare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.12.2018

Naționalele feminine ale României și-au aflat astăzi adversarele din competițiile continentale de anul viitor, toate urmând să joace în Divizia B. Fetele sub 18 ani vor deschide seria turneelor, în perioada 5-14 iulie, în Macedonia. Naționala U20 va evolua între 3 și 11 august, dar peste patru zile se va decide gazda acestei întreceri. România U16 va merge la Sofia pentru turneul din 15-24 august.

Prima națională feminină care va începe competițiile din vară este cea sub 18 ani. Tricolorele vor juca între 5 și 14 iulie la Skopje, fiind repartizate în grupa C alături de Irlanda, Grecia, Slovacia, Macedonia și Austria. Iată componența celor patru grupe:

Grupa A – Slovenia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Norvegia, Kosovo

Grupa B – Elveția, Turcia, Portugalia, Bulgaria, Islanda

Grupa C – Irlanda, România, Grecia, Slovacia, Macedonia, Austria

Grupa D – Suedia, Olanda, Ucraina, Luxemburg, Albania, Marea Britanie

Naționala U20 va juca în perioada 3-11 august la turneul Diviziei B. Locația va fi desemnată în 17 decembrie. Tricolorele sunt în grupa C, cu Danemarca și Turcia. Iată tabloul complet, stabilit la tragerea la sorți de la Belgrad:

Grupa A – Islanda, Croația, Israel, Kosovo

Grupa B – Ucraina, Irlanda, Marea Britanie

Grupa C – Danemarca, Turcia, România

Grupa D – Finlanda, Grecia, Bulgaria

Competiția continentală a naționalelor sub 16 ani, Divizia B, se va disputa la Sofia, în perioada 15-24 august 2019. Tricolorele sunt în grupă cu Slovenia, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Islanda și Muntenegru. Iată componența grupelor de la întrecerea din Bulgaria:

Grupa A – Slovenia, Serbia, Bosnia, România, Islanda, Muntenegru

Grupa B – Irlanda, Belarus, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Austria

Grupa C – Slovacia, Croația, Norvegia, Israel, Elveția, Kosovo

Grupa D – Luxemburg, Olanda, Bulgaria, Ucraina, Macedonia

Reprezentativele U16 și U18 sunt reunite în această perioadă. România U16 joacă în aceste zile la Balkanic Next Star, la Cluj-Napoca, iar naționala sub 18 ani se pregătește la Târgoviște unde va avea și meciuri de pregătire.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!