Stiri Liga I Masculin

Rezultatele ultimei etape din faza de calificare a Ligii 1 de Baschet Masculin. Se cunosc formațiile calificate în faza semifinală

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.02.2017

Prima fază din actualul sezon al Ligii 1 de Baschet Masculin a luat sfârșit în acest weekend, sfârșit de săptămână în care s-au disputat ultimele 10 confruntări. 

Înainte de a trece în revistă rezultatele rundei a 14-a vom aduce la cunoștință câteva aspecte importante și interesante după ultima etapă disputată din faza de calificare. 

CN „Aurel Vlaicu” București, CSU Știința București, Timba Timișoara, Universitatea Cluj, Cuza Sport Brăila, Politehnica Iași, Rapid București și CSM VKSC Miercurea Ciuc sunt cele 8 echipe calificare la Turneul Semifinal din Liga 1 Masculin. Faza semifinală se va desfășura în etape săptămânale, în sistem „round robin”, tur-retur. Rezultatele jocurilor directe disputate în faza de calificare vor fi păstrate și în faza semifinală. Primele 4 echipe clasate în această fază se califică la Turneul Final de Promovare în LNBM. 

• Echipele necalificate în faza semifinală vor disputa jocuri de clasament, în sistem turnee sau etape săptămânale, tur-retur.

• Primele 2 echipe satelit clasate în fiecare grupă se vor califica în faza semifinală, care se va desfășura în etape săptămânale, „round robin”, tur-retur. Rezultatele jocurilor directe disputate în faza de calificare vor fi păstrate și în faza semifinală. Primele 3 echipe clasate în această fază se califică la Turneul Final al Echipelor Satelit. 

Timba Timișoara este singura echipă care nu a pierdut niciun meci până în prezent, având un bilanț activ de 13 meciuri câștigate din 13 meciuri jucate. 

Mario Lazăr de la Timba Timișoara a stabilit recordul stagional de puncte marcate într-un singur meci, reușind 52 de puncte în victoria cu satelitul celor de la U-Banca Transilvania. 

• Asistență record la un meci de Liga 1 în acest sezon. Nu mai puțin de 1.500 de spectatori au asistat la partida dintre Politehnica Iași și Steaua CSM EximBank 2 București 

Rezultatele complete ale ultimei etape din faza de calificare a Ligii 1 de Baschet Masculin: 

Grupa 1

CSU Știința București vs. BCM U Pitești 2 116-42

Rapid București vs. SCM U Craiova 2 91-38

ACS Magic Sibiu vs. CN „Aurel Vlaicu” București 54-79

CSU Sibiu 2 a stat

 

Grupa 2

BC Timișoara 2 vs. BC Mureș 2 85-84

Timba Timișoara vs. U-BT Cluj 2 113-52

CSM Oradea 2 vs. CSM VKSC Miercurea Ciuc 48-69

Universitatea Cluj vs. Olimpic Baia Mare 2 85-47

 

Grupa 3

Politehnica Iași vs. Steaua CSM EximBank 2 90-68

Athletic Constanța vs. Dinamo București 2 68-81

Cuza Sport Brăila vs. 4Sports Agronomia București 59-54

Phoenix Galați 2 a stat

 

Site-ul nostru va încerca să actualizeze săptămânal situația din Liga 1 Masculin, iar pe această cale vă rugăm dacă aveți diverse informații despre rezultate, date statistice interesante sau program nu ezitați să ne contactați pe pagina de Facebook Total Baschet sau AICI

*Foto: timisoreni.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!